Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Feil by

maanantai 26. huhtikuuta 2010

Feil by


Meidän piti käydä katsomassa tätä tänään. Ja tämän omistajan puolestaan piti käydä meillä. Että ois niinnku tehty vaihtokaupat.
Ei tullut mitään, rouva oli sairaana.
Joku toinen päivä sitten.
Kuva on otettu ihan rannasta, talo on aivan hirvittävän hyvällä paikalla enkä oikein edes jaksa uskoa, että saataisi se. Hinta on niin korkea. Meidän ainoa mahis on hyvä vaihtodiili. Jos se rouva oikein kovasti haluaisi tän meidän leilighetin.

Huomasin, että asutaan väärässä kaupungissa. Aivan väärässä. 
Täällä on hinnat ihan pilvissä naapurikaupunkeihin verrattuna. Käykääpä katsomassa vaikka tämä talo tässä lähikaupungissa. Paaaaljon halvempi kuin esim. kuvaamani unelma. Otettais heti, jos kiinnostais muuttaa toiseen kaupunkiin. Mutta kun ei.

Tai hei tämä. Ihanasti sisustettuja  huoneita vieläpä; mm. keittiö, lastenhuone ja makuuhuone. Ois halvempi kuin meidän nykyinen hahaa!

Miten tää on mahdollista?
Häh.
Pitäsiköhän harkita kaupungin vaihtoa. Hitsi.

Tunnisteet:

72 kommenttia:

26. huhtikuuta 2010 klo 22.24 , Blogger Ella kirjoitti...

Oivoi! Niin upeita taloja ja vielä upeempia maisemia! Älkää vaan ikinä luopuko siitä merinäköalasta, kun se on siellä mahdollinen :)

Ja mitä noihin ulkopaikkakuntalaisiin tulee, jälkimmäinen oli tosi paljon mun mieleen! Siinä ekassa oli joitain mielenkiintosiakin ratkasuja... :)

Ella Kouvolasta

 
26. huhtikuuta 2010 klo 22.31 , Blogger Wanha kirjoitti...

Tuo jälkimmäinen on aika huippu!

Miksi ette voi vaihtaa kaupunkia?

 
26. huhtikuuta 2010 klo 22.37 , Blogger Johanna kirjoitti...

Kenza: Niin... en vaan haluaisi, kun oon vihdoin saanut monta hyvää ystävää, kotiutunut, viihdyn töissä... Ei tästä tietty pitkä matka olis, mutta silti :(

 
26. huhtikuuta 2010 klo 22.53 , Blogger Tasha kirjoitti...

Herranenaika kuinka mahtavia taloja! Haluun-sinne-asumaan-heti-nyt! :D

 
26. huhtikuuta 2010 klo 23.28 , Blogger Miss M kirjoitti...

Voi mitä ihanuuksia!! Ei kai Suomessa tuollaisia edes ole..
Miksi muuten muutatte? Onko nykyinen liian pieni..?

 
27. huhtikuuta 2010 klo 0.05 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miksei täällä tehdä tuollaisia ihanuuksia?

MIKSI Suomessa rakennetaan talot kuin 70-luvun DDR:ssä??
Olen katsellut uutta asuntoa ja masentaa tosi paljon kun uusissakin kerrostaloissa on harmaat muovimatot lattioissa ja köksä kuin sairaalan ankea laitoskeittiö :(

Jos joku keksii miksi suomalainen rakennuskulttuuri on niin pula-aikaista ja harmaata, kertoo heti.

Miten tännekin saisi yhtä kodikasta ja rentoa meininkiä?

-ellen-

 
27. huhtikuuta 2010 klo 0.29 , Blogger Tupsu kirjoitti...

Voi, mitä ihanuuksia! Oih! Suomessa noita varten kannattaa muuttaa rannikolle ;) kuten Vaasaan, Turkuun, jne. Alkaa löytyä unelmaa. :)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 0.31 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oih, aivan ihania ja inspiroivia ja haaveiltavia. Kunpa itselläkin olisi joku päivä varaa vastaaviin...

 
27. huhtikuuta 2010 klo 6.15 , Anonymous Marie kirjoitti...

Toivotaan parasta ton kuvassa olevan talon kanssa! Olis niin kiva, kun vähitellen päästäis täällä seuraamaan uuden asunnon sisustamista eikä vaan sen etsimistä (vaikka sekin toki on tosi jännittävää)... ;)

Eli kovasti tsemppiä! Pidetään peukut pystyssä! :)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 6.29 , Blogger Marjukka kirjoitti...

Kai se on niin, että taloasioissa kannattaa järjen äänen lisäksi kuunnella myös isosti sydäntään, jopa intuitiota. Kyseessä on kuitenkin Koti, paikka, jossa on kaikki, mikä loppupeleissä merkitsee mitään. Paikka, jossa jokainen perheenjäsen voi ladata akkunsa, tuntea olonsa turvalliseksi, olla yhdessä rakkaimpien kanssa. Ei sellainen paikka loppujen lopuksi voikaan olla mikä tahansa! (Jos on mahdollisuus valita; aina ei suinkaan ole.)

Komppaan edellisiä. Mikä halvattu siinä on, että talot on täällä pieniä ja rumia? Ymmärrän sen, että Suomi on viime vuosikymmeniin asti ollut hyvin köyhä maa eikä meiltä löydy esim. paljonkaan sellaisia kauniita vanhoja, isoja taloja - liki kartanoita - joita vaikkapa Ruotsissa on reippaanlaisesti. Samasta syystä kaunis Wanha Tawara on täällä kortilla ja hinnakasta. Sotien aikana menetimme tosi paljon, muutakin kuin ihmishenkiä.

Suomi on omanlaisensa, hyvässä ja pahassa. Välillä tuntuu, että olemme kovin kaukana Skandinaviasta. Erilaisuus voi silti olla myös vahvuus. Avoin ja keskusteleva, suvaitsevainen ja lämmin yhteiskunnallinen ilmapiiri olisi kuitenkin tärkeä ja sitä meillä ei oikein ole. Jos olisi, vahvuuksiin olisi [vielä] helpompaa panostaa.

t: Marjukka, joka on syvällinen heti aamusta :-/

 
27. huhtikuuta 2010 klo 6.32 , Blogger Pisaroita kirjoitti...

Meillä taas on just toisinpäin! Asuttiin ennen kaupungin keskustassa viidennessä kerroksessa, ahtaassa luukussa ja maksettiin siitä liikaa, vuokra nousi koko ajan. Muutettiin maalle rivariin sukulaisten lähelle ja maksetaan nykyisestä vuokraa paljon vähemmän, tilaa on enemmän ja mikä parasta, saatiin myös iso takapiha <3 Mutta eihän kaikki halua elää täällä jumalan selän takana, sen ymmärrän!

Komppaan Elleniä, ei suomesta löydy tuollaisia helmiä! Tasakattoisia palikoita, niin kolkkoa :/

 
27. huhtikuuta 2010 klo 7.24 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aivan ihania taloja ja vielä kun näkisi tuon teidän kiikarissa olevan sisältä niin talokuume senkun itsellä kasvaa!

Pidetään peukkuja, että asiat menee parhain päin teillä talon suhteen ja pääsette pian uuteen kotiin.

Taria

 
27. huhtikuuta 2010 klo 7.34 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ihania taloja. Miksi todellakin suomalainen arkkitehtuuri on niin masentavaa? Vaikka kyllähän Norjassakin niitä betonilähiöitä on, kuten taas Suomessakin idyllisiä puutaloja. Ihastuttavat nuo valkoiset talot. Harkitkaa kaupungin vaihtamista. Ellei monien kymmenien kilometrien päähän joudu muuttamaan.

t. Pumpernikkeli

 
27. huhtikuuta 2010 klo 7.37 , Blogger Riikka kirjoitti...

Aivan ihania kaikki! Rannikolla on niin kaunista... Toivottavasti asuntokaupat sujuu haluamallasi tavalla.:)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 7.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Miljoonalla eurolla Suomesta löytyy oikein paljon kauniita hienoja taloja. Jos haluat niitä katsella halvalla, lähde esim. vesibussilla Helsingistä Porvooseen ja kas, koko matka on rannalla sellaisia taloja, että melkein jokainen kelpais mulle heti.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 8.00 , Blogger Heidi kirjoitti...

En olekaan vielä kommentoinut, mutta nyt päätin sen tehdä :) Olen toki samaa mieltä, että täällä Norjassa on kauniita koteja ja niihin tunnutaan panostettavan enemmän kuin Suomessa, mutta yksi asia täällä kuitenkin on mielestäni hieman "huonommin" kuin Suomessa: tontit. Omakotitalojen tontit on usein tosi pieniä ja talot on rakennettu aivan vieri viereen. Toki se on ihan ymmärrettävääkin, koska rakennuskelpoinen maa on täällä varmaankin hieman kortilla, kun tuota nyppylää ja mäkeä on melko paljon. Mekin sanoimme kiitos ei yhdelle sinänsä upealle talolle Bygdoillä (mahtava merimaisema ja näkymä Oslon keskustaan...), koska pihaa ei käytännössä ollut lainkaan ja takapihalta jyrkkä pudotus kymmeniä metrejä alaspäin -> hengenvaarallinen pikkulapsille. Ilmeisesti tästä tonttien pienuudesta johtuen myöskin hyvin monet talot on sitten rakennettu ylöspäin eli ovat usein monikerroksisia. Puolisen vuotta nyt kolmikerroksisessa talossa asuneena kaipaan kovasti omaa lättänämpää taloamme Suomessa :) Ja sitä isompaa tonttia, jossa naapuri ei kurki sisään olohuoneen ikkunasta :)

Onnea Johannalle talon metsästykseen!

 
27. huhtikuuta 2010 klo 8.01 , Anonymous Lora kirjoitti...

Oi ja voi; varsinkin tuon tokan linkin talo sai täälläkin aikaan haikailua, vaikka ei nyt olla tulossa tosissaan kilpailemaan teidän kanssa talomarkkinoilla - siis aivan mahtava, käsittämätön.... Ja vitsit jos tuo oli vielä halvempi kuin teidän nykyinen, niin uskon että harmittaa tuo vääryys että kehtaa sijaita väärässä kaupungissa. Noi maisemat on kyllä niin upeita, ja mitkä terassit - kyllä kalpenee meidän piskuiset grillinurkkaukset ja kuusimetsänäkymät, voi sentään. Ulkoa ja sisältäkin vielä aika täydellinen, ja tietty remonttivapaa, ooh ooh. Talonmetsästys on kyllä ihanaa mutta kamalaa puuhaa =)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 8.03 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

On ihan kivan näköistä:) suomessakin on todella kauniita taloja rakennettu. Ymmärrän tosi hyvin että haluatte asua samassa paikassa. Itse en pystyisi noin piEnessä paikassa asumaan. Kesämökki löytyy kyllä ihan vastaavanlaisista maisemista. Onko sinulla muuten vakituinen työpaikka? Säännöthän on melko selkeät lainan saannin kohdalla varsinkin ulkomaalaiselle vaikka naimisissa onkin. Eli pitää olla vakituinen täysaikainen työ.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 8.09 , Blogger Kaitaliina kirjoitti...

Huh, hurahtipa puolituntinen näitä kuvia katsellessa. Aivan ihania ystyiskohtia molemmissa! Ja tuo saaristolaiskylän tunnelma mitä ulkokuvat viestii. On helppo aistia se kotoisuus:)
Mun täytyy kyllä silti esittää pieni eroavainen mielipide joihinkin näihin kommentteihin, eli kyllä sitä Suomestakin löytyy todella upeita ja persoonallisia koteja, jos laittaa lähtöhinnaksi puoli miljoonaa. Ja ehkä me ei muutenkaan osata arvostaa tätä suomalaista rakennuskulttuuria, koska olemme niin tottuneita siihen, kun taas turisti jostain vähän kauempaa näkisi meidän puutalot hyvinkin idyllisinä. Eli uskon kyllä, että ihan jokaisesta maasta löytyy kauniita taloja, jos vaan on valmis panostamaan sen ostoon vähän enemmän (ja joka maasta löytyy myös niitä ankeita.)
Vai mitäs pidätte näistä kahdesta

http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=12723474577240&itemcmd=move2&listSize=5&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.1&itemgroup_id=50.7&item_id=41.1073515

http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=12723471946890&itemcmd=move16&listSize=18&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.1&itemgroup_id=50.7&item_id=41.1326784

Aivan ihania, ainakin minun mielestäni ja toinen on jopa alle 400 000!=)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 8.10 , Blogger Kerttu kirjoitti...

Upeita taloja ja maisemia! Etenkin viimeinen talo on mun mieleen. Komppaan edellisiä, ettei suomalaisista pikkukaupungeista tuollaisia helmiä taida löytyä. Norja on mun toinen sielunmaisema ja kun kaupunginvaihto olisi haaveenani, niin taidankin muuttaa Norjaan :D. Mitä mieltä muuten olet norjalaisesta ilmastosta verrattuna kotikotikaupunkiisi Suomessa?

 
27. huhtikuuta 2010 klo 8.21 , Blogger TARJA L kirjoitti...

Mielettömän upeita taloja ja maisemat henkeäsalpaavia :)huokaus.
Vimppa oli niin mun mieleen, et olisin heti valmis vaihtaan suomesta sinne noihin kauniisiin maisemiin.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 8.25 , Blogger -Sanna kirjoitti...

Voi herregud mitä maisemia!! Mä pidän sormet ja varpaat pystyssä ja ristissä, että kaupat menis nappiin! Teillähän on niin kaunis koti, että jos rouva asustaa yksin eikä tarvi omakotitalon verran tilaa, niin varmasti ihastuu : )

 
27. huhtikuuta 2010 klo 8.58 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Nuo Kaitaliinan laittamat talot olivat hienoja: mitä nyt Rauman koulu 100 000-150 000 ylihinnoiteltu kaupunkiin nähden, tuolle hinnalle nauraa siellä naurismaan aidatkin! ;D

Mutta toivottavasti löydätte vielä Sen Oikean omasta kaupungista. Vaikka houkuttavalta näemmä näyttää naapurikaupungin aidan takana ei niinkään ruohon vihreys vaan meren huikea kimmellys. :D


t.Susse

 
27. huhtikuuta 2010 klo 8.59 , Anonymous Lora kirjoitti...

Tuossa Kaitaliinan laittamassa toisessa linkissä ollut kotihan oli just vähän aikaa sittenjossain sisustuslehdessä; samat kuvat olivat siinä lehtijutussakin. Katselin jo silloin, että on tosi nätti. Innostuin itsekin katsastamaan tätä kotimaan tarjontaa, ja paras mitä löysin oli tämä: http://kuluttaja.etuovi.com/crometapp/product/realties/common/public/search/item/item.jsp?portal=eo&list_id=12723514526070&itemcmd=move3&listSize=170&doListClickStat=true&itemgroup_id=50.1&itemgroup_id=50.7&item_id=41.1313699

Löytyy sentään kivoja täältäkin, muttei sentään niin kivoja kuin Norjasta =)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 9.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Aivan järkkyupea tuo ed. esimerkki! Mahtava siis ulkoa ja sijainniltaan, sisältä ihan liian nukkekoti, liikaa asettelua ja naismaista yritystä. :-)

Ninni

 
27. huhtikuuta 2010 klo 9.12 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Myös Kaitaliinan ensimmäisen linkin koti on hyvin tuttu paitsi sisustuslehdistä, myös sisustusliikemaailmasta :-)

Ihania koteja molemmat linkit!

 
27. huhtikuuta 2010 klo 9.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitä tuohon taloasiaan Suomessa tulee, niin täytyy sanoa että esim. täällä Turussa on kyllä paljon vastaavia kauniita taloja pitkin merenrantaa! Kaupunginosia mistä tämäntyyppisiä taloja ja tontteja löytyy ovat mm. Hirvensalo, Kakskerta, Satava, Korppolaismäki, Uittamo. Sen lisäksi tässä viereisessä Naantalissa on aivan upeaa ja idyllistä.

Voisin kuvitella että myös pienemmistä rantakaupungeista löytyy vastaavia, esim. Uusikaupunki, Vaasa.

Itsellekin meri on lähellä sydäntä, Turussa merenrantatontilla olen kasvanut (ja silti ydinkeskustaan ajaa 10-15min) ja mökki löytyy kauniista saaristosta.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 9.57 , Anonymous Temppu kirjoitti...

Totaa, mikäs juttu toi on, että keittiötä on useampi kuin yksi?

Mutta onpas kyllä valoisia ja raikkaita, kenties kuvastaa ihmisten luonteita siellä päin? :)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 10.10 , Blogger Johanna kirjoitti...

Maria: Juu tää nykyinen alkaa jäämaän pieneksi (ei meillä tosin mikään kiire ole), kun on vain kaksi makuhuonetta ja toinen niistä varastona ;) Myös piha ois kiva ettei pieniä tarvi suoraan aurotielle päästää.

Anonyymille, joka kyseli työ/laina-asioista; mulla on vakipaikka, mutta ei tuo täysaikainen työnteko oo täällä ihan samalla tavalla kuin Suomessa, ulkomaalaisuus myöskään mikään teema... Eikä me tietenkään kalliimpia taloja edes katella kuin mihin pankki on luvannut lainaa! :)

Kerttu: Ilmasto on täällä pikkasen lempeämpi, kevät tulee aiemmin eikä talvet oo niin kylmiä. Tiedä sitten lämmittääkö se golfvirta tännekin asti...? Mutta meri on niin kylmä, etten juuri täällä ui! Hyvä jos yli 20 lämpenee koskaan.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 10.11 , Blogger Johanna kirjoitti...

Temppu: Hih, molemmissa taloissa sattui olemaan vuokrayksiöt :) Ajattelinkin, et huomaako joku.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 10.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oi, kyllä Suomessa on todella paljon ihan vastaavia kaunottaria pitkin rantaviivaa eikä hintakaan ole ihan päätä huimaava. kuka vaan sitten haluaa asua kauempana, itse joskus kokeilin tuollaista idyllistä asumista mutta totesin että haluan kuitenkin asua hieman lähempänä muuta maailmaa.

Kesähuvilana voisi olla ihan kiva:)

Toivon että pääsette ainakin tsekkaamaan kyseisen pytingin sillä se näyttää ihan kivalta. Joskus tosin ulkokuori ja sisäpuoli eivät ihan vastaa toisiaan mutta voisin kuvitella sinut tuonne toisin kuin siihen yhteen aikaisempaan versioon josta haaveilit aikaa sitten

 
27. huhtikuuta 2010 klo 10.56 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

kiitos piristävästä ja positiivisesta blogista! muistanko väärin vai oliko sulla jossain postauksessa linkki nettikauppaan josta voi ostaa house doctorin sisustustuotteita? voisitkohan vinkata mikä se oli jos muistan oikein. :)

lillemy

 
27. huhtikuuta 2010 klo 11.05 , Blogger Annimuori kirjoitti...

Kivan näköinen talo, samoin linkeissä.
Kyllähän suomessakin on tosi hurmaavia vanhoja hirsitaloja ja rannikolla sitten pitsihuviloita ihan ympärivuotiseen käyttöön.
Maassa maan tavalla.
Norjan pienet tontit voiskin olla ongelma sillä en osaisi olla jos naapurin on heti seinän vieressä.Pihalla on mukava grillailla ja viettää muutenkin aikaa =)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 11.12 , Blogger Tuatara kirjoitti...

Älä Johanna lannistu, kyllä te vielä löydätte sen teille parhaan kodin sieltä teidän kylältä!

 
27. huhtikuuta 2010 klo 11.49 , Blogger Heli kirjoitti...

Valkoiset talorykelmät rannikolla ovat niin kauniita täällä Norjassa. Toivottavasti löydätte unelmienne talon. Me asumme niin kalliilla seudulla, että itse voi vain haaveilla valkoisesta unelmasta.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 11.55 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitkä noidan Kaitaliinan laittamien asuntojen kohdenumerot ovat? Minä en ainakaan saa niitä linkin kautta auki.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 12.01 , Blogger Iida kirjoitti...

Todella ihania maisemia! Ainakin näin entisenä saariston lapsena tuo meri lämmittää sydäntä <3

Enää en oikein osaa kaivata merta ympärilleni kun olen asunut sisämaassa kolmisentoista vuotta. Aluksi oli tosi vaikeaa kun ei ollut vettä MISSÄÄN! Mutta joku kesämökki meren-/järvenrannalta on meidän ikihaaveemme, joka vielä jonain päivänä toteutuu :)

Parastahan olisi todellakin se merinäkymä jo kotitalosta, mutta meille se ei ole mahdollista. Jotenka minusta nuo teidän kaikki taloehdokkaat näyttää hyvältä, koska teidän kaupunki on merenrannalla. Meri ei siis ole kaukana mistään :)


Tsemppiä! Kyllä se timantti sieltä vielä löytyy! :)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 12.01 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

OOOOOO aivan ihania. Eipä ne tontit täälläkään enää niin suuria ole, ellei mene ihan landelle, pois taajamista.
Osaispa norjaa, voisin heti muuttaa:):) Sieltä löytyisi molemmille töitä ja olen aina tykännyt siitä maasta.
Mutta ihania taloja ovat.Todella mielenkiintoinen postaus, kiitos!
Onnea talon metsästykseen!

Sirkku

 
27. huhtikuuta 2010 klo 12.13 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jopas on kalastajilla ja sairaanhoitajilla Norjassa hyvät palkat kun 500 000 euroa normikokoisesta puutalosta minitontilla ei ole mitään??

 
27. huhtikuuta 2010 klo 12.15 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

"Jopas on kalastajilla ja sairaanhoitajilla Norjassa hyvät palkat kun 500 000 euroa normikokoisesta puutalosta minitontilla ei ole mitään??"

Ääliö. Ja niin suomalainen kommentti.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 12.26 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Kateus on kamalaa kun se tuodaan vielä julki. Norjassa vaikka talot ovat kalliita on tulotasokin arvatenkin parempaa kuin täällä pohjolassa?
Anna

 
27. huhtikuuta 2010 klo 12.35 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Oi, ihania taloja. Noiden katselu sai minut taas haaveilemaan tästä: http://www.etuovi.com/kohde/7002329 Harmi vain, että tämä talo on liian kaukana ja aivan liian kallis :( Monet kerrat olen myös ihaillut sitä vanhaa taloa Porvoossa, jonka joku tuossa ylempänä linkittikin.

Pipa

 
27. huhtikuuta 2010 klo 12.39 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Tuli mieleeni vielä noista NOrjan pienistä tonteista; siellä asuessamme emme osanneet edes kaivata kovin suurta tonttia, kunhan oli hyvä terassi! Siellä ei ihmiset tehneet omasto tontistaan ja pihastaan yhtä suurta numeroa kuin suomessa vaan lapset saivat leikkiä naapurinkin puolella ja naapurit viettivät aikaansa enemmän yhdessä. Meilläkin oli naapureiden kanssa talojen keskellä "felles område" jota kaikki käyttivät ja hoitivat yhdessä. Vastaavaan en ole Suomessa törmännyt.

Pipa

 
27. huhtikuuta 2010 klo 13.09 , Blogger Ouna kirjoitti...

Jälkimmäinen kohde aivan ihana ja näyttää olevan kivalla paikallakin :)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 13.10 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mitäs kummaa sen ihmettelyssä on ettei kyllä välttämättä suomalainen kalastaja ja sairaanhoitaja voisi palkoillaan ostaa puolen miljoonan euron taloa? Miten ihmeessä siitä taas muutama vastaaja sai kateuden veedettyä esiin? :O


Ninni

 
27. huhtikuuta 2010 klo 13.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heippa. Ihania taloja olivat niin siellä Norjan, kun täällä Suomen maallakin myytävät. Mutta ehkä eniten ihastuin tuohon ensimmäisen linkin NOrjan taloon. Ihana.


Me päädyttiin omissa etsinnöissämme sijainniltaan hyvään ja remontoimattomaan taloon. Sellainen kiva ja kehitys kelpoinen yksilö. Nyt tästä tehdään sitten oman näköisemme miljöö.

Onnea kodin etsintään. Kyllä se sieltä vielä löytyy ja ehkä just silloin, kun sitä vähiten odottaa.

Stina

 
27. huhtikuuta 2010 klo 13.16 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Asgeir ei kuitenkaan taida olla oikea kalastaja vaan myy niitä kalastustuotteita jos tuolta vanhasta blogista oikein ymmärsin ja siis kalastus on enemmänkin harrastus? Vaikka ei sillä mun mielestä kovasti väliä ole.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 13.19 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Minä olen se ääliö joka palkkatasoa kummeksi, en tiennytkään ettei sellaista saa tehdä. Olen kyllä ollut huomaavinani että täällä on näitä blogistin nuoleskelijoita jotka kommentoivat hänen puolestaan jokaista yleisestä hyminästä poikkeavaa viestiä.

Olen itse terveydenhoitoalalla, siitä suuri kummeksuntani. Totta ihmeessä tiedän suurin piirtein mikä palkkataso on Norjan hoitajille mutten silti tiennyt että se on NOIN korkea. Enkä myöskään sitä että kalastajilla tuolla on elintaso jotain aivan muuta kuin täällä jossa käsittääkseni miehet kärvistelevät ylipäätään säilyttääkseen vanhan perinteisen ammattinsa.

On niin kovin väsynyttä vetää aina ja ikuisesti kateuskorttia joka ainoaan asiaan.


Hoitsu

 
27. huhtikuuta 2010 klo 13.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

On ihan tajuttoman mautonta kysellä toisten raha-asioista tuolla tavalla, vaikka tuskin tavallinen suomalainen ymmärtää sitä miten huonoa käytöstä tuollainen on, Suomessa kun ihmiset on muutenkin kovin huonosti käyttäytyviä.

Jos ette oikeasti omaa mitään käytöstapoja, niin silloin on ymmärrettävää, että teille on normaalia udella toisten raha-asioita noin juntilla tavalla.

Ihan vaan vinkkinä ettei tuollainen kuulu hyvän maun, tai hyvän käytöksen piiriin missään.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 13.36 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jatkan vielä edelliseen viestiini, eli menisitkö kysymään netin ulkopuolella jotain tuollaista tuolla tyylillä, vai oliko tämä taas sitä, että netissä voi kyllä osoittaa niin huonoa makua kuin huvittaa?

Ja anteeksi pyydän Johannalta, että tuon vähän tällaista negatiivisuutta tähän blogiin, mutta inhottaa tuollainen.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 13.47 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No voi hyvänen aika!! Jos varta vasten laittaa itse linkkejä taloihin jossa näkyy niiden hinta, miten kummassa on jotenkin erityisen epähienoa ihmetellä tulotason eroa Suomen ja Norjan välillä?

Sinulla taitaa olla käsityskyvyssä jotain ongelmaa jos et tajunnut etten todellakaan tarkoittanut KYSYÄ Johannan ja miehensä tuloja kruunulleen vaan ylipäätään yllätyin a) talojen hinnoista b) siitä että ko. ammattien edustajilla on mahdollisuutta moisiin koteihin joihin samojen ammattien harjoittajat kotimaassa eivät yltäisi. Sehän on tietysti vain ja ainoastaan loistavaa että Norjassa on palkan muodossa älytty arvostaa näitä hienoja ammatteja!

Hoitsu

 
27. huhtikuuta 2010 klo 13.49 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos ei haluaisi tulojaan mietittävän ei varmaankaan laittaisi tällaista postausta jossa vielä erikseen mainitaan miten joku talo on halvempi kuin oma talo jne. ja missä hinnat ovat selvästi näkyvillä.

 
27. huhtikuuta 2010 klo 15.14 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi herranjumala taas mitä keskusteluja! :D
Kivoja taloja kummatkin,toivottavast pääsisitte pian muuttamaan johonkin mukavaan taloon :) ois kiva seurata!
Ja älä sulje sitä vanhaa blogia,siellä on kiva käydä lueskelemassa juttuja :)
Ja sitten,missä kaupungissa oot täällä suomessa opiskelija-elämää viettänyt?
Ja onko vaikeaa,kun oma mies on kuitenkin niin paljon itseään vanhempi?

 
27. huhtikuuta 2010 klo 15.16 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei Johanna,täällä Nina Mäntsälästä!
Olen kateudella seurannut,kuinka onnekas saatkaan olla kuin tuollaisessa elinympäristössä asut! :) ihanan aurinkoista kokoajan ja talot ovat oikein nättejä! Itse pidin molemmista!
Miten se yks talo,johon sun miehes ei suostunut muuttaa?
Haluan enemmän kuvia sun päivän asuista jne!
Oletko ennen asunut ulkomailla?

Nina

 
27. huhtikuuta 2010 klo 15.31 , Blogger Johanna kirjoitti...

Heisann, hintajutuista pakko sanoa tosiaan että turha kauheasti vertailla Suomeen... hinta- ja palkkatasot erilaiset. Ja kuten todettu, ei me sillä kalastuksella eletä niin romanttista kuin se oiskin :) Ajattelin ihan vaan mielenkiinnosta laittaa parit linkit norjalaisiin taloihin, ei mitenkään meidän tulojen esittelemis mielessä hih :) Eikä nää nyt itseasiassa mitään meidän tuloista kerrokaan, vaikuttaa muutkin seikat :) Joten se siitä :)
Kiitos kivoista kommenteista, tämä selvennykseksi!

 
27. huhtikuuta 2010 klo 16.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Hei johanna!
ois kiva jos vastailisit myös muihinkin kommentteihin...
Tossa on näköjään muutakin kyselty!

 
27. huhtikuuta 2010 klo 16.14 , Blogger Tuuli kirjoitti...

Ensimmäisessä linkissä oli televisio asennettuna kattoon sängyn päälle juuri sillä tavalla, kuin olen puhunut miehelle että meilläkin pitäisi olla. En ole aiemmin nähnyt että se todellakin on mahdollista. :-)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 16.33 , Blogger Sarai kirjoitti...

Jaahas, eikai meinaa taas myrsky syntyä kommenttiboksissa, heh :D No, antaa kaikkien kukkien kukkia. Tosi kivannäköisiä kaikki talot, jotenkin tuo "tuulentuivertama" merimaisema, hieman karun ja villin oloinen mutta silti kodikas, se kiehtoo ihan mielettömästi <3

 
27. huhtikuuta 2010 klo 16.37 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Haha noita hintoja, täällä Helsingin Lauttasaaressa uudiskohteesta vanhalla teollisuusalueella, kerrostalossa, ilman mitään extraterasseja yms. saa maksaa 10 000 e neliö! Sillä saa kaistaleen merimaisemaa, ei muuta extraa. Jotkut on rikkaampia, jotkut köyhempiä, jotkut asuu kalliisti kalliilla alueela, jotkut halvasti halvalla alueella, SO WHAT!

t.Stine

 
27. huhtikuuta 2010 klo 17.16 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Voi apua mikä unelmien unelma toi jälkimmäinen. *Iso huokaus* Tsemppiä metsästykseen ja oon aivan varma, että se oikea koti vielä löytyy. Malttia ;)
Jenny

 
27. huhtikuuta 2010 klo 17.26 , Blogger Johanna kirjoitti...

Stine: :) Jep!

 
27. huhtikuuta 2010 klo 18.06 , Anonymous Eija kirjoitti...

Ihan mahtavia taloja molemmat, voisin niin kuvitella itseni ja perheeni kumpaan vaan, tosin talot pitäisi mielellään ensin siirtää tänne Turun seudulle ;) Meilläkin on talonetsintä alkamassa, kun vaan saisi aikaiseksi alkaa käydä näytöissä, se on pidemmän päälle aika uuvuttavaa, etenkin jos sitä oikeaa ei meinaa löytyä. Onnea etsintään!

T. Eija :)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 18.57 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Suomessa minua rasittaa se, että samalle pientaloalueelle saa rakentaa niin erityylisiä taloja. Tavallisten talojen hinnat täällä Espoossa vaihtelevat 400 000- yli miljoona euroa, kuitenkin ne ovat pienillä tonteilla. Yhtenäinen valkoisten puutalojen alue olisi ihana!

 
27. huhtikuuta 2010 klo 21.11 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jos jotakuta kauheasti kiinnostaa miten talon osto norjassa onnistuu niin ihan suomeksi googlaamalla löytyy faktaa. Ja vaikka palkat on parempia kuin suomessa niin kyl se elämisen taso ei oo sen hulPpeempaa kuin muuallakaan

 
27. huhtikuuta 2010 klo 21.38 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Eikä, mä en kestä ! Noi talot on jotain niiin unelmaa, tahdon muuttaa norjaan vaikka samantien - varmasti olis mukavaa vaihtelua verrattuna näihin Suomen kyliin :)

 
27. huhtikuuta 2010 klo 23.55 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ensimmäinen noista taloista on parempi, minun mielstäni. Ympäristö kivempi lapsiperheelle, jossa pieniä lapsia ja talon koko. Oliko siinä muuten kaksi asuntoa, ensimmäinen ja toinen kerros?
Ihan uteliaisuuttani halusin tietää hinnan euroina. Tuossa ensimmäisessä talossa tosi suolainen hinta Suomen mittapuun mukaan. Miten yleistä siellä on, että taloista löytyy homeongelmaa? Tehdäänkö siellä kosteuskartoistus ennen ostoa kuten täällä. Luulisin, että tehdään. Suomessahan hometta voi löytyä jo hyvinkin tuoreista taloista. Varsinkin täällä kannattaa olla tarkkana, jos talo on tehty vartavasten myyntiin. Onko siellä ns. uudistuotantotaloja vai näyttävätkö nekin ns. vanhan mallisilta? Englannissahan ei suuremmin ole uudistuotantoa samassa mittakaavassa kuin täällä pohjolassa.

 
28. huhtikuuta 2010 klo 10.55 , Anonymous Mari kirjoitti...

Mun mielestä taas Suomen uudet asuinalueet on supertylsän näköisiä: joka talo samantyylinen ja värivaihtoehtoja 2-3.
Tuo Johannan kotikaupunki on kyllä tosi harmonisen näköinen, mutta kaikki norjalaiset pikkukaupungit ei kuitenkaan oo samanlaisia. :)

Tohon vuokralaisjuttuun vielä, että se on Norjassa tosi yleistä. Taloissa saattaa olla jonkinlainen vuokraosio ihan samassa yhteydessä tai varsinkin isommissa kaupungeissa esim. kellarissa. Täällä meilläpäin näkyy monesti autotallin yläpuolellakin. :) Siitä saa mukavan lisän velanmaksuun.

Pihat on vanhimmilla alueilla tosi minikokoisia, itseä melkein ahdistaa ajatuskin, mutta komea terassi on kaikilla. Puutarhan kuopsutusinto ei oo täällä samantasoista kun Suomessa. Ja mua yllätti myös se, että naapurinlapset aika vapaasti tulee toisten pihoihin. (ja vielä juoksentelivat puskissa/istutuksissa) johan siinä suomalainen kuopsuttelija kalpeni. :D

 
28. huhtikuuta 2010 klo 11.43 , Blogger Johanna kirjoitti...

Hihii Mari, näin on :D

 
28. huhtikuuta 2010 klo 12.48 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Huomasin, että aikaisemmissa kommenteissa ruodittiin talon ostajien maksukykyä. En tiedä miten Norjassa, mutta Ruotsissa ainakin saa/sai hyvin piiiiitkiä asuntolainoja (vuosikymmeniksi) niin, että huonosti käydessä lapsetkin joutuivat vielä maksumiehiksi.

 
28. huhtikuuta 2010 klo 19.45 , Blogger Johanna kirjoitti...

Viimeinen anonyymi: No ei meinattu sellasta ottaa.

 
28. huhtikuuta 2010 klo 20.39 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Heippa ihana Johanna!

Näistä linkeistä, mitä laitoit talon hakuun liittyen ovat hurjasti
(hlökoht.) antanut myös ideoita talon hankinnan ja sisustuksen suhteen. Wanted: own(ed) house.

Toivon todella, että unelma-asunto löytyy ja juurikin sieltä where the <3 is.
Tuli muuten samoja tuttavuuksia(kin) kanssasi esiin tietystä kaupungista, josta itsekin juuret johtavat. Kaasosi kautta! :) Halit pikkuisillesi, Ainolle ja Ollille!

 
28. huhtikuuta 2010 klo 22.14 , Blogger Johanna kirjoitti...

Heidi: Ihanko totta!! :) Kiitos <3

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu