Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Kalastajan vaimo

sunnuntai 30. toukokuuta 2010

No hard feelings

Hei mun on vaan pakko ihan nopeasti tulla kiittämään ihanan rohkaisevista ja ennenkaikkea tukevista kommenteista, joita sain <3 Kiitos, te ootte tosi kivoja! :)

Kuulumisina voin kertoa, että kotona on väsystä huolimatta ollut mukava tunnelma. Me ollaan onneksi molemmat aika rauhallisia ja ajatellaan kai vähän niinkuin että näissä asioissa ei valitus auta eikä tee mitään paremmaksi.

Lisäksi mun mielestä arkiväsymykseen sopii loistavasti yksi häissä saamamme ajatus (kun laitettiin siis vieraat kirjoittamaan meille "ohjeita"):


"Pessimisti ja optimisti voivat olla yhtä oikeassa, mutta ei ole epäilystäkään kumman kanssa on kivempaa."

^Magneetteja, jotka saatiin siskolta häälahksi ;)

Nähdään pian kaverit, lokoisaa sunnuntai-iltaa!
Sanoinko, että te ootte tosi kivoja?
:)

Tunnisteet:

lauantai 29. toukokuuta 2010

Jeg har vært sliten.


Mun mies on ollut joka viikko työreissussa sitten pääsiäisen.
En edes tiedä enää kuinka kauan. Pari kuukautta?

Itseasiassa olen aika ylpeä itsestäni.
Siitä miten hyvin olen jaksanut.
Normaalisti siis.
Nauttinut elämästä.

Mutta tällä viikolla olen tuntenut uupumusta.
Haaveillut yhdestä päivästä hotellissa. Hiljaa vaan ja yksin.
Tai jostain. Yksin.

Pitaiskö mun ymmärtää miestä, kun se tänään tulee työreissulta. Että sekin on vähän väsynyt.
Asuttuaan viikkonsa hotelleissa, syötyään aamupalat seisovasta pöydästä. Nautittuaan rauhallisista kylvyistä, siivousta ajattelemattakaan. 
?
***


Tyhmiä euroviisuja ei muuten ainakaan katota illalla! ;)




Tunnisteet:

torstai 27. toukokuuta 2010

Raha- ja blogi-ihmettelyä

Lueskelin tossa just "kahvitauolla" päivän iltapäivälehden isoa juttua blogeista.
Miten suosituimmat bloggarit Norjassa tienaavat kaikkea 5000 ja 12 000 euron väliltä kuukaudessa. Kuulostaa  uskomattomalta, joskaan jutusta ei käynyt ilmi kuinka suuri osa tuloista tulee kaikenlaisen mainostavaran muodossa. Luulisin, että puhdasta rahaa bloggarit eivät tuosta summasta saa puoliakaan. Mut en tiedä. Näiden suosituimpien blogien sivuilla käy siis päivittäin jopa yli 60 000 lukijaa, mikä on usein enemmän kuin esimerkiksi iltapäivälehtien verkkosivuilla.


Norjan suosituimpia bloggaajia jo kauan on ollut vain 14-vuotias Voe (löytyy osoitteesta voe.blogg.no), joka on kyllä tosi söpö, mutta mun ikäiselle luonnollisesti vähän eri aihepiireistä jutskaileva blogi, en ole siis seurannut. Voen vaikutukset näkyvät kyllä nuorisomuodissa; kuvan onepiecet ovat kyseisen bloggarin myötä tulleet supersuosituiksi teinien päällä Voen sellaista kerran esiteltyä...

Lehdessä mainittiin myös toinen bloggari, joka artikkelin mukaan on jopa tämän hetken suosituin; tämäkin kovin nuori, vain 17-vuotias Linn (Malindus.blogg.no). Linn kirjoittelee teiniäidin elämästä.
Linnin blogin kävijämäärät ovat aika samoissa mun omani kanssa (!!!) ja tämän kokoisten blogien kirjoittelijat tienaavat artikkelin mukaan 700 ja 2500 euron väliltä per kuukausi. Ai jaa.

No, itsehän nyt en ole yksiä jumppavaatteita lukuunottamatta ollut kiinostunut minkäänlaisista yhteistyö-mainos-palkkiojutuista, että enpä tiedä. Jos sitä tavaraa sit vaikka ihan oikeesti pystyisi keräamään tollasten summien edestä... ? En tiedä kuinka suuret ovat erot Norjan ja Suomen välillä ja kun itse olen tällanen väliinputoaja ei-kenenkään-maalla, niin vaikea mihinkään oikein on mukaan mennäkään. (Ja hyvä niin.)

Itseasiassa ihmettelen kyllä useinkin täällä näitä raha-asioita; vastikään lehdessä ilmoitettiin, että keskiverto norjalainen saa kesälomarahoja vajaan 6000 euron edestä. Niin että jotkut saa sit tosi paljon, kun ei mulle ainakaan oo tollasta tulossa :D.
Tai että keskiverto sairaanhoitajan tai open vuositulot on 50-60 000 euroa... Hmm, not me.

Ainiin, lehdessä annettiin myön vinkit blogimenestykseen:
  • Käytä sosiaalisia nettiverkkoja kuten Facebookia ja Twitteria mainostukseen.
  • Päivitä usein, vähintään joka toinen päivä.
  • Käytä kirjoitustyyliä, joka vetoaa tavoittelemaasi lukijakuntaan.
  • Laita paljon kuvia -mieluiten itsestäsi.
  • Anna lukijoiden tunistaa itsensä kirjoituksistasi.
-Ikinä miettinyt tollasiakaan juttuja...

Mut siis nyt vaan blogia perustamaan ja tienaamaan! ;) ehheh.

Tunnisteet: ,

keskiviikko 26. toukokuuta 2010

Kesäjuttuja myynnissä

Laitoin taas huutisblogin puolelle muutaman kesäjutun myyntiin. Huutokauppa on auki sunnuntai-iltaan asti. Siellä on...

Lacosten mekkoa
Hilfigerin ja Lexingtonin kenkiä
Parit housut
Biksut...
ja yksi toppi

:)


Ps. Kiitos edellisen huutiksen kaupoista!

tiistai 25. toukokuuta 2010

Sisustusjuttuja

Ensin muutama kuva meidän värikkäästä olohuonepäivityksestä. Det er sommer nå!

Vanha, aika arvokaskin posliinivati löydettiin kesämarkkinoilta viikonloppuna -kaksin kappalein.

Turkoosia ja pinkkiä siis ;)

Mullakin kukkasia vyön muodossa. Poikamaisiin chinoihin on tällaisen romantikon saatava jotain girlyä.

Meillä perhen pojat ovat innokkaita luonnonkukkien kerääjiä. Ollin kimput ovat toistaiseksi rajoittuneet voikukkiin, mutta pappan kanssa tulee muutakin. Ruokapöydälle asti riitti kimppu kieloja.


Loppuun pari KK:sta (mun suosikkini norjalaisista naistenlehdistä) poimimaani sisustusvinkkiä -ainakin vähän retroista jutuista tykkääville:

Sisusta retrotapetilla: Juu Ikean Billyhylly päällystettynä kivalla tapetilla - mikä ettei muuten neutraaliin lastenhuoneeseen vaikka.
Jutussa vinkatusta retrovilla.dk -osoitteesta löytyi tosiaan vaikka mita ihanaa, mm. mahtavia tapetteja.
Kuvan kirahvin tapaiset tapettielukat on myös luonnossa aika makean näköisiä, tässä vinkataan norjalaiseen engulknapp.no -kauppaan (ps. myös ihania lastenvaatteita!).

Ihan ilmaista huvia on sitten taas kaivella vanhemmilta -tai isovanhemmilta vanhoja lakanoita ja vuodevaatteita ja ommella niistä vaikkapa tyynyjä. Tai tilkkutäkkejä. Tai iloisia lastenvaatteita. Kuvan tyynyt löytyi lehtijuttuun norjalaisesta blogista osoitteesta frydogdesign.blogspot.com.

Toinen ilmainen huvi -kun nyt lastenhuoneiden sisustuksesta puhutaan, on toteuttaa sisäistä lastaan ja piirtää seinään. Olen nimittäin päättänyt -sitten kun lastenhuoneet saadaan, että toisen huoneen yksi seinä tulee täyteen eläimiä (ja muut sitten saakin olla hyyyvin yksivärisiä). Riveittäin, vieri viereen säännöllisin välein piirrän kaikkia maailman eläimiä ihan simppelisti ja kirjoitan alle kunkin nimen sekä suomeksi että norjaksi. Mulla on niin vahva visio, että tästä on pakko tulla hieno! ;)

Idearikasta iltaa!

Tunnisteet:

maanantai 24. toukokuuta 2010

Reisi-pakara lempparit!

keskittynyt ilme ;)

Okei, juttuja reisistä ja pakaroista.
Mulle ihan parasta reisijumppaa on juoksu. Tokaksi parasta kävely. Kävellessä saa itseasiassa käytettyä lihaksia tosi paljon tehokkaammin, kun tiedostaa niiden olemassaolon. Ottaa tavallista kävelyä hieman pidempiä askeleita ja aktiivisesti auttaa jalkoja pakaralihaksilla. Pitää hyvän temmon ja vauhdin yllä -jollei muuten niin sopivan rytmisen/iskuisen musiikin avulla.

Kuten juoksu ja kävely, myös seuraavat kaksi kyykkysuosikkiani treenaavat tehokkaasti niin reisiä kuin pakaroitakin.

Jumppatunneilla, joskus muinoin kun vedin jumppia vanhoissa, suurissa koulujen liikuntasaleissa, teetin usein seuraavanlaisia liikkeitä. Liikuttiin salin päästä päähän kyykkäämällä:

Liike aloitetaan isolla harppauksella nostaen reisi vatsaa ja polvi rintaa kohden. Harpataan mahdollisimman pitkä askel niin, että molempien polvien kulmaksi jää noin 90 astetta ja ettei etummainen polvi ylitä varpaita. Takimmainen reisi on mahdollisimman kohtisuorassa lattiaan.
Asennossa pysytään neljän jouston ajan, jonka jälkeen nostetaan vuorostaan takimmainen jalka ja harpataan eteenpäin.

Jos kotona ei ole tarpeeksi pitkiä tiloja harppoa montaa askelta eteenpäin, voi liikkeen tehdä paikallaan joustaen alhaalla kolmeen, nostaen jalan takaisin lähtöasentoon ja vaihtaen toiseen.

Näihin loistava kappale on vaikkapa Shakiran Hips don't Lie, joka on niin hauskakin, että teen kyykyt helposti kaksi kertaa kappaleen läpi vain nautiskellakseni! :)
***

Erilaisia kyykkyjä on maailma täynnä, mutta jos vielä toinen suosikki pitää mainita, niin se on ihan perinteinen:


Syväkyykystä en halua tässä yhteydessä puhua, sillä en missään nimessä suosittele kyykkäämään kovin syvään, ts. polvikulmaa alle 90 asteen. Vaikka monet himotreenaajat ja bodaajat niin tekevätkin -ja vaikka syvemmälle kyykätessä saakin lihaksia tehokkaammin käyttöön. Polvivahinkojen riski vaan kasvaa hurjasti.
Anyway, tämä liike on mukava rullailla hitaasti alas ja hitaasti ylöspäin, jolloin aktiivisesti autetaan pakaroilla.
Painon tulee olla vahvasti kantapäillä ja polvien nojautumista yli varpaiden jälleen vältettävä. Selkä kunnolla suorana!
Ihan ylhäälläkään ei kannata lyödä polvia lukkoon, vaan pitää pieni koukku polvissa. Sen sijaan lantio on ylhäällä hyvä ojentaa kunnolla eteen ja puristaa pakarat yhteen :) 
Tykkään myös pysyä alhaalla esim. kolmen tai seitsemän jouston ajan.
Lisävariaatiota saa vaihtamalla painoa jalalta toiselle ts. joka toinen kyykky oikealla jalalla, joka toinen vasemmalla. Vaikka nostaen koko tarpeettoman jalan ilmaan!

Näissä kyykyissä oon käyttänyt tosi paljon Jamelian Superstaria.
***

Muita lemppareja kyykkybiisejä:
Chris Isaak: Baby did a bad bad thing
Guns N Roses: Welcome to the jungle
Santana feat. Rob Thomas: Smooth
Savage Garden: The Animal Song
....

Multa kysytään myös usein, miten saa lihaksista "pitkät ja hoikat", mutta tähän on vaikea antaa mitään yhtä oikeaa vastausta.
Ehkä laihduttamalla; vähentämällä kehon rasvapitoisuutta, sillä mitkään kyykythän eivät paikallisesti poista massaa reisien ja pakaroiden seudulta. Lihaksia, jotka meillä naisilla eivät kovin helposti liian isoiksi kasva, on kuitenkin hyödyllistä treenata, sillä suurempi lihas kuluttaa enemmän energiaa -koko kropasta!
Ehkä venyttelemällä.
Ehkä pilateksen avulla.

Motivaatiota superkauniin Maria Kirilenkon koivista -eikös tennisnaisilla oo ne upeimmat jalat? ;)

Antaa tulla vinkkejä -reidet ja pakarat kesäkuntoon! :)

Tunnisteet:

sunnuntai 23. toukokuuta 2010

Tuhannen ja yhden yön (sidonnan) mekko


Kuvia voi klikata isommiksi

Hyvät naiset, ompelutaitoiset. Ja nekin, joilla ompelukone pysyy edes jotenkin käsissä. 
Tässä on kesän simppelein monikäyttömekko, jonka voi sitoa päälleen lukemattomin eri tavoin. Ostin omani viime elokuun reissulla Krotiasta ja ainostaan kaduttaa se, etten ostanut toistakin. Pidin mekkoani reissun jokaisena päivänä ja valehtelematta olisin pärjännyt koko lomamatkan ihan vaan yhdessä mekossa.
Raskaana tai ei raskaana.
Jos tänä kesänäkin olisi pakko valita vain yksi mekko, en epäröisi hetkeäkään.
Tyylikäs, tyttömäinen.
Etninen, kaunis.
Rento, kuninkaallinen.


Tarvitset kahta eri kangasta. Tarvitset myös noin 3 metriä pitkän kangaskaitaleen nauhaksi, johon tulee keskelle kolme reikää (näitä on hyvä käyttää hyödyksi sidonnoissa). 
Mun mekkoni materiaali on 20% polyesteria ja 80% silkkiä. Kankaan keveyteen kannattaa siis panostaa.

Voihan itku kun ei muistu ollenkaan kaikkia kivoja sidontoja mieleen. Mekon mukana tuli ihan ohjevihkokin, mutta jätin sen hotellihuoneeseen ajatellen, että helpostihian näitä sidontoja keksii...

Ja niin kyllä keksiikin!
***


Edit: Kankaiden mitat näkyy alla, klikkaile taas isommaksi:
Kiitos kyselyistä, niiden innoittamina aloin tutkailla mekon tarkkoja ominaisuuksia ja kankaan todellinen mallihan onkin alareunoistaan pyöristetty suorakaide


Saako selvää? ;) Mun mekossa on kokolappu 36, mutta tää on niin reilu, että yksi vauvamaha mahtui hyvin. Suuremmille mitoille lisäisin kyllä muutamia senttejä varmuuden vuoksi.

Molemmat mekkokankaat ommellaan nauhan sisään.

Nauha on noin 3cm leveä (kaksinkerroin) ja reiät sijaitsevat 30cm välein, keskimmäinen ihan työn keskellä.

Kankaiden reunat on viimeistelty huomaamattomilla taitoksilla.

Muuta kysyttävää?
Toivottavasti auttoi!


Ps. Coming up next: ne reisilihasjumpat! Sees!

Tunnisteet: ,

lauantai 22. toukokuuta 2010

Peoner

Pionit oli niin valtavan söpösen nupullaan kukkakaupan edustalla, että ostin ihan kuusin kappalein. Turkoosi emalikannu IB Laursen.

Mulla KappAhlin mekko ja kenkiin mätsäävä ruusukenahkavyö Bælte Kompagnietilta. Omatekemä huivi, se joskus pøytäliinanakin toiminut lähti aamulla mukaan vain paikkaamaan maidon tahrimaa rintamusta...

...päätyen tuolin selkänojalle kaunista pitsivarjoa luomaan.


Me ollaan katolla ihanan rauhassa. Kadulta ei edes arvais, että täällä mitään terassia on.
Katolla, liksom.
Kuullaan silti autojen huminat, lasten kiljahtelut, kahvilan kilinät ja moottoripyörien mörinät.
Voidaan kurkata ihan reunalta alas puistoon, jossa tytöt juoksevat mekoissaan.
Ja silti maata omalla sohvalla vain taivasta tuijottaen.


Mahtavaa.
Kyllä kesä maistuu.


Nyt katolle grillailemaan, palailen myöhemmin vielä ed. postauksen kommentteihinne. Sydämellinen kiitos niistä kaikille!

Tunnisteet: ,

perjantai 21. toukokuuta 2010

Blått og hvitt på taket


Vietettiin tänään oikeestaan ekaa kertaa tänä vuonna aikaa katolla. Ei ole oikein ollut motivaatiota laittaa koko terassia kun se muutto omaan taloon kesäksi on ollut niin kovasti mielessä. Tavallisesti tähän aikaan ois jo kaikenmaailman istutukset herneistä ruusuihin kylvetty.

pellavahousut H&M, paitis Lexington clothing

Kesän parhaita ja monipuolisimpia varusteita on muuten valkoiset pellavahousut. Hyvin istuvia kannattaa itseasiassa hankkia kaksin kappalein. Nämä ostin 20-vuotiaana eli sellaiset kahdeksan kesää sitten ja samat löytyy mustina. Sopii lähes joka tilaanteeseen.


...Later same day...:


Juu, kuten näkyy... ei olla kauheasti jaksettu panostaa. Edes koristetyynyjä en ole sohvalle tuonut! ;D Sohva on muuten yksi loistava Ikea-ostos, saa levitettyä ihan sängyksi asti.
Juu ja ei ole kuva lavastusta, sain aika rauhassa lukea monta sivua lehteä. Välillä pyöräytin Ainoa takaisin vatsalta selinmakuulle :D



Aurinkoista, lämmintä ja kaunista viikonloppua!

Tunnisteet: ,