Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Olkihatun arvoitus

maanantai 5. heinäkuuta 2010

Olkihatun arvoitus


Olkihatussa itsessään tai sen alkuperässä varsinkaan ei ole mitään arvoituksellista; kapistus on H&M:lta tänä vuonna ostettu.
Jumpsuit FilippaK.


Mutta sen käyttö sitten.
Olen itseasiassa pitänyt sitä paljon rannalla. Ja katolla.
Tukkaa suojaamassa ja silmiä suojaamassa.

Kaupungille en sitten mokomaa osaakaan ollenkaan pukea. Johtuneeko väristä, mulle tulee kovasti maajussiolo yrittäessäni yhdistää oljen väristä olkihattua kaupunkivaatteisiin. Auringonotossa se taasen on vallan loistava bikinien parina oikeinkin söpö.
Loistava Bad Hair Day -varuste.
Hmm. Pitäisi varmaan hankkia vaikka musta. Tai valkoinen?
Osaatteko te käyttää olkihattua kaupungilla? Tai ollenkaan?

Lierihatuthan on muuten mahtavia kesäjuhlatamineitakin; mulla oli kerran yksissä häissä suuri valkoinen lierihattu, joka keräsi vaikka kuinka paljon kehuja. Mutta ei ehkä tällainen olkinen maajussihattu.


Kaupungille lähti siis perus-sotkunuttura (ja aurinkolasit). Ei olkihattua. Sääli.

Vai? ;)

Tunnisteet: ,

31 kommenttia:

5. heinäkuuta 2010 klo 15.58 , Blogger Sari Kujala kirjoitti...

Olkihatusta en osaa sanoa juuta enkä jaata, mutta luin nyt vasta pari viime postaustasi ja haluan kertoa, että olitpa taas osannut tiivistää tunnot Tommy Tabermanin poismenon johdosta <3 Voih, noinhan se on!

Ja hauska rantapäivä teillä ollut :)

 
5. heinäkuuta 2010 klo 16.03 , Blogger maj kirjoitti...

mulla on ihan samanlainen, ostin täksi kesäksi kun tarkoitus oli lähteä ulkomaille mieheni kanssa, mutta peruimmekin suunnitelmat ulkomaiden suhteen ja nyt hattu makaa kotona vaatekaapissa ! harmillista. mulla on ihan sama ongelma; en osaa pukea hattua esim. kaupungille. tosin maalle voisin yrittää, kun seuraavaksi sinnepäin menemme. hankalia moiset ! lisäksi mielestäni hatusta tekee vähän hankalan sekin, että se on niiiin lierimäinen, tosin sen ihana erikoisuushan se ehdottomasti on.
mut Johanna, hattu sopii sulle kyllä todella hyvin. :-) toivottavasti molemmat keksitään miten pukea sitä esim. just kaupungille. ;-)

 
5. heinäkuuta 2010 klo 16.10 , Blogger hennan kirjoitti...

Ihana hattu!! Hyvin voit mennä kaupungille, sulle sopii hattu älyttömän hyvin.
Ja näillä helteillä onkin hyvä olla jotain päässä.

 
5. heinäkuuta 2010 klo 16.44 , Blogger Krista kirjoitti...

oletpas ihanan ruskea! :)

 
5. heinäkuuta 2010 klo 17.00 , Blogger Nelli kirjoitti...

Heh, mulla on ihan sama ongelma mun ihan saman nakoisen hatun kanssa, en voi kayttaa sita kuin altaalla tai rannalla. Oltiin just Turkissa viikko, ja siellakin hattu jai aurinkotuolille jos lahettiin lounaalle tai muuten vaan kaupungille kavelemaan kesken auringonottoa. outo juttu, kun se kuitenkin niin kivalta nayttaa :)

 
5. heinäkuuta 2010 klo 18.14 , Blogger Anu kirjoitti...

Minusta tuo olkihattu sopii vallan mainiosti sinulle. Luo sellaisen rennon, ehkä hieman taiteilija?, fiiliksen :)

 
5. heinäkuuta 2010 klo 18.20 , Blogger Herttainen kirjoitti...

Hattu sopii kyllä niin hyvin että tuskin kaupungillakaan aiheuttaa mitään maalaisviboja. Mutta noin yleisesti hattuasiat ei kyllä ole helppoja, näillä säilläkin kun pitäs jotain olla päässä. Mulla löytyy kolmeakin eri Marimekon lierihattua, mutta aina ne on väärän värisiä tai liian kirjavia tai väärä kuvio tms. ettei niitä voi vain yhdistää asuun kuin asuun. Joku yksivärinen pelastaisi varmasti monen tilanteen.

 
5. heinäkuuta 2010 klo 18.23 , Blogger Rilla kirjoitti...

Tuttu tunne. Tykkäisin itsekin pitää lierihattuja (olkihattu löytyy myös täältä), mutta ei osaa ;) OMASTA mielestäni sopisi myös mulle loistavasti. Ei taida vaan varsinaista hattukulttuuria olla tän ikäisillä näillä kulmilla.

Mutta. Nätti on :) Plus sopii sun jumpsuitin kanssa!

 
5. heinäkuuta 2010 klo 18.42 , Blogger Anu kirjoitti...

OI! Ihana lierihattu!!
Mun ongelma on se, että mitkään H&Mn ja vastaavien yhden koon hatut ei mahdu mun päähän! ...eikä ole tullut mentyä mistään hattukaupasta vastaavia ettittyä...mutta jos löytäisin, IHAN VARMASTI lierit liehuen menisin kaupungille! Varsinkin jos näyttäisin se päässä vähänkään yhtä hyvältä kuin sä omassas! :)

-A-

 
5. heinäkuuta 2010 klo 19.30 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Mulla on Zarasta keväällä ostettu suuri musta lierihattu ja se on ollut tän kesän ehdoton ykkösjuttu rannalla ja Kreikan matkalla. :) Tekis mieli ostaa toinenkin, juuri tuollainen olkihattu kuin sullakin, se on ihana. Suomessa en ole "uskaltanut" laittaa kaupungille, kun taitaisi kerätä liikaa huomiota -hölmö ajatus ehkä. :D

 
5. heinäkuuta 2010 klo 20.24 , Blogger Johanna kirjoitti...

Sari: :'( Ihan tosi kurjaa :'((

Mia: Hih, otat maalle mukaan, siellä se on ihan topp! :)

Helmi: Niin on, ihanaa kun on päähine helteillä!

Krista: Hih, kiitos :)

Nelli: Kumma juttu... alan kyllä opettelemaan!

Ano: Hih, rento kesätaiteilija :P

Herttainen: Oi ei Marimekon lierihattu kuulostaa ihanalta!! <3

Rilla: Hattukulttuuria... jo se se puuttuva pala taitaa olla! Olen seuraillut kaupungilla ja ainoa kellä bongasin lierihatun oli 60+ turistinainen turistivetimissä XD
Meidän täytyy aloittaa!

Anu: Hitsi! :D Mulla on yleensä iso pää kaikkeen, mut tää mahtui :D

Anniina: Musta ois ihan must! Paljon tyylikkäämpi kuin tää mun maajussiversio :P Nyt kaupungille vaan, saat varmasti ihailua <3

 
5. heinäkuuta 2010 klo 23.23 , Blogger Jessica kirjoitti...

En osaa käyttää olkihattua :D en ole edes kokeillut, suositteletko? ;) Pitäisi kai kokeilla, ehkä minäkin tykästyn :) :)

 
5. heinäkuuta 2010 klo 23.40 , Blogger Helena kirjoitti...

Hienot kuvat taas! Harva kehtaa näyttäviä hattuja pitää kaupungilla - niitä näkee lähinnä juhlissa ja rannalla.

 
6. heinäkuuta 2010 klo 4.52 , Blogger Summer kirjoitti...

Olen lukenut satunnaisesti blogiasi. Ja varsin huvittuneena. Täällä olet vetänyt kansan johonkin joukkopsykoosiin palvomaan elämääsi. Tekopyhät kommentit ovat enemmänkin sääntö, kuin poikkeus.

Palveleeko tämä blogi loputonta ihailun kohteena olemisen tarvettasi? Koska alkaa helpottamaan?

Aivan uskomattoman siirappista menoa.

 
6. heinäkuuta 2010 klo 5.08 , Blogger Galaxy kirjoitti...

Hieno hattu ja kaunis asu! Kyllä tuota hattua voisi käyttää kaupungilla, vaan luultavasti minäkään en osaisi. En vaan ole hattuihmisiä, tai siis pidän hattuja lähinnä talvella lämmitystarkoituksessa.

Tuosta jumpsuitista tuli mieleeni, että harmittaa kyllä, kun moni ihana puku jää tänä kesänä itseltäni lähes käyttämättä. Mulla kun on myös tammikuussa syntynyt vauva ja koen imetyksen rajoittavan aika lailla pukeutumista. Voishan sitä olkaimettomiakin käyttää, mutta jotenkin vaan imetyksen ja vaatteiden kanssa säätäminen on mulle liian hankalaa. Onneksi tämä vaihe on kuitenkin kovin lyhyt. :) Tai no onneksi ja onneksi, onhan tämä vauvavaihe ihana.

 
6. heinäkuuta 2010 klo 9.12 , Blogger Heta kirjoitti...

Toi on aivan upea kesäasuste! :) En tiedä meniskö toi ihan kaupunkihengailussa oljenvärisenä mutta valkoisena taas uskoisin sen olevan ihan nappijuttu. Näyttää jokatapauksessa upealta sulla.

Värjäätkö hiuksiasi? Jos, niin kuinka usein ja minkälaista sävyä pyydät kampaajalla? Ja onko tuo juuressa näkyvä väri sun oma väri? Kauhea kysymystulva, mutta sun hiustenväri on niin kaunis ja luonnollinen, tollaista oon yrittänyt itsekin metsästellä tässä! :)

 
6. heinäkuuta 2010 klo 10.11 , Blogger rva W kirjoitti...

Ensi pitää todeta että sait aikaiseksi sen, että hankin itselleni Google-tilin - oli pakko päästä nimittäin kommentoimaan :D

Olen pitkään itsekin miettinyt tuota olkihatun hankkimista, tuollainen olisi aivan ihana. Mutta tiedän jo nyt, että en sellaista käyttäisi kaupungilla. En tiedä mikä siinä on, ehkä se on tuo hattukulttuurin puuttuminen? Talveksikin minulla on yksi hauska pienilierinen hattu, mutta senkin käyttäminen on jotenkin vaikeaa. Mieluummin pistän tylsän pipon. Ehkä tässä olisi itse kullekin tavoitetta: hatut käyttöön ja hattukulttuuri nousuun niin Suomessa kuin Norjassa!

 
6. heinäkuuta 2010 klo 10.15 , Blogger Mrs. V kirjoitti...

Hei kaunis!:)

Mullakin on tuo samainen Filipan jumpsuit. Mustana JA punaisena! :D Heillä oli tänä keväänä niin hyvä valikoima että sitä meinas seota! Niin tyylikkäitä arkivaatteita aivan mahtavalla materiaalilla, ja täten NIIIIIN mukavia päällä. Ja kesän alussa ostin minäkin muutaman hellehatun, mikä on hassua sillä en ole koskaan ennen hattua ostanut.

Toivottavasti voit hyvin <3

 
6. heinäkuuta 2010 klo 10.37 , Blogger Suvi kirjoitti...

Kylläpä on kaunis olkihattu! Mielestäni sitä voi yhdistellä vaikka miten kunhan aurinko paistaa!
Omani ostin Espanjasta kun meiltä ei sinne aja kuin 45 min.
Tosin otti hieman korvaan tuo maajussilook-pelko. Olemme luomuviljelijöitä Lounais-Ranskassa eli siis maajusseja ja töissä on olkihattu toki kätevä mutta ei minua mikäân estä sitä laittamasta kun lähden jonnekin paremmin pukeutuneena. Elämä kun ei ole meille vain kaupungilla kävelyä, onneksi niin. Ihanaa olla kosketuksissa äiti-maahan.
Turhat huolet voi jättäâ taakseen ja antaa tuulen lennättää olkihattua!
Terv. Zinnia

 
6. heinäkuuta 2010 klo 11.45 , Blogger satmaari kirjoitti...

Ensimmäistä kertaa blogissasi vierailen. Voi kun sä olet kaunis!

Ihana hattu, sopii sulle priimasti! Todellakin kehtaa lähteä kaupunkikierrokselle tuo päässä. Itse suosin mustaa "olkihattua".

 
6. heinäkuuta 2010 klo 12.50 , Blogger Paula kirjoitti...

Hei Johanna,
minullakin on olkihattu (valkoinen) enka minakaan osaa kayttaa sita kuin rannalla (tai mokilla yms.). Blogissani se nakyykin jossain kuvassa, mutta siis siinakin ollaan beachilla.

Hyvaa kesan jatkoa sinulle!

 
6. heinäkuuta 2010 klo 13.44 , Blogger Summer kirjoitti...

Jätä kommentti lukee, muttei vissiin eriävää.

Aika heikko on palautteensietokyky.

 
6. heinäkuuta 2010 klo 15.39 , Blogger Elisa LPP kirjoitti...

Itse olen tosi huono käyttämään hattuja, vaikka (kuulemma) minulle sopivatkin..

Mielestäni olet taas kerran tehnyt oikein tyylikkään yhdistelmän, miten joku voikin onnistua..aina.

 
6. heinäkuuta 2010 klo 16.45 , Blogger -Sara- kirjoitti...

Sun sotkunuttura on niin hyvä!
Katsoin noita kotinne kuvia ja onpa teillä kaunista ja seesteisen näköistä. Menee varmasti kaupaksi ensinäytössä.

Meillä on ihan kamalan sekaista aina ja joka päivä astun jonkun legoukon päälle ja aijaijai kun tämä äiti-ihminen kiljaisee :)

Ihania kuvia tuolta rannalta, lämmintä on näköjään sielläkin, kuten myös täällä. Nyt nautitaan.

 
6. heinäkuuta 2010 klo 18.01 , Blogger Johanna kirjoitti...

Jessica: Juu, tottakai :D

Helena: Niinhan se on, kai ne on kovin näyttäviä ja huomiota herättäviä :)

summer: Mun mielestä tää sun kommentti kuuluu nyt siihen osastoon, joka aliarvioi kanssalukijoita ja loukkaakin lähinnä muita lukijoita (ei minua)... Ootko muuten huomannut, että monissa tyyliblogeissa esitellään päivänasuja, ei niinkään helpoteta ihailuntarvetta? Sellasta se nyt vaan on :)

heta: Juu nyt mulle on viimeksi laitettu raitoja joskus maaliskuussa, sen koommin en oo värjännyt... eli omaa väriä tulee kovaa vauhtia :P Laitan tavallisesti aika kullan väristä, ei kaikkein vaaleinta raitaa sekä alle lämpimän ruskeita raitoja :)

Suvi: Hih, no se oli vähän väärä ilmaisu, olen ihan samoilla linjoilla tossa äiti maa -jutussa :D siksi varmaan tästä oljenväristä niin tykkäänkin...
Luomuviljely kuulostaa aivan huipulta <3

Paula: Kiitos samoin :)

summer: Juu saa eriävää mielipidettä jättää, miksi ei? Mieluiten tietysti omalla nimellä, niin tiedän kenen kanssa puhun :)

 
6. heinäkuuta 2010 klo 21.54 , Blogger heinis kirjoitti...

Joillekin se vaan on niin hemmetin vaikeaa sietää onnellista ja tasapainoista ja niin tai näin - tosi kauniin ihmisen kuvia omassa blogissaan!! Nuo Summerin kommentit herätti aluksi rajua ärsyyntymistä (jälleen kerran), mutta nyt ne jo naurattaa, koska suhtauduit niihin niin hyvin... voi että, suosittuna ei tod. ole helppoa <3 olet ihana!!

 
6. heinäkuuta 2010 klo 21.55 , Blogger emmi kirjoitti...

Ostin viime vuonna samanlaisen H&M:stä ja se oli ihan ylivoimainen juttu kun oltiin Italian auringon alla. Kannatan ;)

 
6. heinäkuuta 2010 klo 22.05 , Blogger Johanna kirjoitti...

Niin ja legot on ihan parhaita ;D
Ja kiitos Heinis, niin sinäkin :)

 
7. heinäkuuta 2010 klo 8.49 , Blogger Hanneles bokparadis kirjoitti...

tuollainen hattu... hieno

 
8. heinäkuuta 2010 klo 14.12 , Blogger Louise kirjoitti...

Ehdottomasti ensi kerralla olkihattu mukaan! :) Ei tarvi laittaa hiuksiakaan koko päivänä ku lyö hatun vaan päähän! ;)

 
10. heinäkuuta 2010 klo 20.25 , Blogger Jennie kirjoitti...

voi että oot kyllä kaunis! :)

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu