Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

My scrapbook

sunnuntai 27. kesäkuuta 2010

My scrapbook

Pian (?) alkavaa remonttia silmälläpitäen mulla on jatkuvasti paisuva leikekirja. Ideoita, inspiskuvia, täydellisiä värikoodeja ja sen sellaista. Että voi sit vaan näyttää rautakaupassa että tollanen lattia, kiitos tai kirvesmieheille miltä sauna oikeesti näyttää.

Leikekirjan kanteen olen liimannut jostain sisustuslehdestä leikkaamani tekstin, joka on uuden talon sisustuksen punainen lanka ja muutenkin ajatus, jota kaikissa valinnoissani yritän seurata:

Sillä ei ole mitään väliä, onko sisustus halpaa vai kallista.
Tärkeintä on, että sisustus on kestävää.
Se on uuden Slow deco -tyylin ydin.

Ja oli sitten mitällie slow decoa tai ei, niin hyvin järkeenkäypää.

Haluan esimerkiksi koko taloon, kauttaaltaan samanlaista lautalattiaa. Johonkin makuuhuoneeseen voi maalata, johonkin petsata, en tiedä vielä. Paljon olen laudoista ja lankuista kerännyt kuvia, joista voi sitten kaupassa kysyä miten ne todellisuudessa onnistuis.
Yllä olevan sivun alimmaisessa kuvassa on myös ihanasti toteutettu siniharmaa liina pesualtaan alustaa peittämään; loisto(väliaikais)idea, jos päädytään jättämään joku vanha lavuaari.

Tässä oikealla ois ihana idea takka-/vierashuoneen sohvasysteemiksi; kahdesta runkopatjasta tehty kulmasohva tyynyillä ja peitoilla -> helppo muokata nukkumapaikoiksi.
Love it -mies ei.

Ja tässä^ alimmassa pikkukuvassa, mikä geniaali idea (siis nerokas ;))))! Sänkypatjat on kasattu seitsemän Ikeasta ostetun ylähyllyn -siis sellaisten kaapinpäällyshyllyjen päälle. Sänky saa korkeutta kuin mikäkin jenkkisänky ja lakanoiden alta paljastuu mielettömästi hyvää säilytystilaa!! :o Jestas.

Saunakuvia mulla on myös tottakai scrapbookissani. Tämä on ihan suosikki; meillä on pitkulainen varastohuone, jonka perälle saa juuri tällaisen saunakopin noin kahden metrin pituisilla lauteilla. Vähän isomman vain. Tätä näytän sit näille norjalaisille, että osaavat! :P

Arvatkaa olenko aivan innoissani täysrempasta!
Entä onko mies? :P

Tunnisteet: ,

37 kommenttia:

27. kesäkuuta 2010 klo 16.41 , Blogger Miikkis kirjoitti...

Ah, täältähän löytyi juuri sitä mitä kaipasinkin: uuden kodin remppasuunnitelmia =) Onnea talosta ja ihania intoiluja sen sisustamiseen! Säät ovat suosineet Suomessa viime päivinä, olen käynyt täällä vain pikaiseltaan päivänasukuvia ihailemassa. Että mä sitten tykkäänkin sun tyylistä! Kuinka toteuttaa se pari-kolme vaatekokoa isommalle??

 
27. kesäkuuta 2010 klo 16.41 , Blogger Miikkis kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
27. kesäkuuta 2010 klo 16.42 , Blogger Ruuturouva kirjoitti...

Hienoa että löytyi se oikea talo, myöhästyneet onnittelut!!

Kivoja remppaideoita ja nyt pääset toteuttamaan niitä, vautsi.

Heli

 
27. kesäkuuta 2010 klo 16.47 , Blogger Anna kirjoitti...

Kivannäköisiä ideoita sulla, ja tuo Ikean sänkysysteemi on kerrassaan nerokas, oon joskus itsekin miettinyt vastaavaa mutta toteuttamatta on toistaiseksi jäänyt

 
27. kesäkuuta 2010 klo 16.54 , Blogger Iida kirjoitti...

Kivoja ideoita, varsinkin tuo sänky! Olen myös kahlannut leikekirjaani läpi ja yrittänyt pistää sitä kuntoon. Suurin osa vinkeistäni on vaan sähköisessä leikekirjassa koneellani (eli kuvia netistä), joten kai ne pitäs sit jossain edullisessa paikassa teettää kuviksi ja liimata kansioon :) Me ollaan käymässä rakentamaan, joten nyt on taas ideoita pää pullollansa ja kaikki lisävinkit tervetulleita. Eli let´s surffimaan taas :)


Ihania ja idearikkaita päiviä sinne!

 
27. kesäkuuta 2010 klo 16.55 , Blogger Heli kirjoitti...

Ihania juttuja ja kuvia!

Mä olen koittanut myös markkinoida tuota "runkopatjoista sohva" -ideaa meillä, mutta ei se oo vielä kovin suurta kannatusta saanut.

Hauskaa tulevaa remppaa! Mä vaan toivon että oma ois jo viimeinkin ohi, tää on aika kuluttavaa.. mut vielä ainakin ensi kesä menee täysin rempatessa (talvi siis vähän levätään aiheesta..) ja sit ehkä seuraavana se piha vuoroon viimein..

 
27. kesäkuuta 2010 klo 17.21 , Blogger Leena Lumi kirjoitti...

Ehkä kestävää, mutta myös omannäköistä.

Me tehtiin liian unelmainen remppa keittiöön ja saunaosastoon: Talosta tuli ikuinen koti. En lähde täältä kuin jalat edellä;-) Nyt on sekä remontti että puutarha esitelty julkisuudessa ja ovet sulkeutuvt, sillä keräämme voimia jatkoon. Näen unta turkoosinvalkoisesta...

Jos uuvuttaa, vakuutan, että tulos palkitsee ja maksaa vaivan!

 
27. kesäkuuta 2010 klo 17.26 , Blogger Hipsu kirjoitti...

Oijoi, täysremppa rulez! Minäkin olisin aivan innoissani ja onnessani, jos olis tarvinnu tehdä täysremppa tänne viime syksynä kun muutimme, mutta harmillisesti osa on sellaista menettelee- tyylistä, mistä syystä mies ei suostu remontoimaan. Hän ei todellakaan ole innoissaan remontoimisesta, pienetkin remontoitavat tai muutoin sisusteltavat eivät ole hänen mieleensä. Eikä valkoinen...
Hiljalleen kuitenkin koitan saada tahtoni läpi, se ei tapahdu päivissä, eikä kuukausissa, mutta vuosien aikana toivottavasti ;).

 
27. kesäkuuta 2010 klo 17.38 , Blogger Marsu kirjoitti...

Moi!
Itse pidin tuosta sänky-sohva ideasta kiinni niin kauan uuteen kotiini kunnes löysin sattumalta "elämäni sohvan" ;) Mutta totta tosiaan se on hyvin käytännöllinen ja siinä mahtuu istumaan isompikin porukka.
Tuosta saunan rakentamisesta.. suosittelen palkkaamaan suomalaisen timpurin, näin pohjoisessa useita norjalaisten tekemiä ja ne ei tota saunan rakentamista ymmärtänyt, kuten ylälauteen leveys 30cm ;)
Tuon sun etelä Norja postauksen jälkeen olen haaveillut reissusta sinne, käytiin juuri Tromsossa ja siellä oli plus 6 astetta ja vettä sato joka päivä=ei kiva ;)
Hyvää kesän jatkoa!

 
27. kesäkuuta 2010 klo 17.40 , Blogger nanna kirjoitti...

Ihanaa, kun joku vielä jaksaa olla innoissaan täysrempasta!!!

;))))

 
27. kesäkuuta 2010 klo 17.59 , Blogger Anna kirjoitti...

Tuo sinun sisutusmottosi on oikein järkevä ja minulle ajankohtainen, sillä parhaaksi ja kestävimmäksi huonekaluksemme on osoittautunut äitini aikanaan kierrätyskeksuksesta ostama pikkulipasto. Tämän kesän projektimme on hioa se ja maalata uudelleen, jotta siitä olisi iloa vielä seuraavatkin 20 vuotta. Kuvia ehkä tulossa myöhemmin omaan blogiini :)

Sisustuksessa meillä suositaan myös aika karsittua linjaa siinä mielessä, että koriste- ym. pienesineitä ei juurikaan ole. Kyllästyn pölynkerääjiin nopeasti, eikä mies halua turhaa tavaraa hidastamaan siivoamista ;) Mielestäni ihan hyvä ratkaisu, koska eipä tule ainakaan turhaa jätettä sesonkitavarasta, johon kyllästytään heti kun jotain uutta ja hienompaa esitellään sisutuslehdissä. Kestävää sisustusta tämä askeettisuuskin!

 
27. kesäkuuta 2010 klo 18.39 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Ollaan kaksi vuotta rempattu taloa, eikä minulle ole koskaan tullut mieleen, että tekisin tuollaisen leikekirjan...miksi ihmeessä?!? No, onneksi ei ole vielä myöhäistä, koska remonttia riittää erityisesti puutarhassa.

Keräämäsi ideat vaikuttavat tosi kivoilta ja käytännöllisiltä (=kestäviltä). Tuo motto on kyllä niin totta. Itse keräilen vanhoja huonekaluja juuri sen takia, että vanha puu kestää melkein ikuisuuden toisin kuin uusi lastulevy. Monet päivittelevät huonekalujemme (oletettuja) hintoja. Mielestäni satsaaminen kerralla hyvään tulee kuitenkin ajan oloon paljon halvemmaksi kuin uusien ostaminen parin vuoden välein.

Mukavaa remonttia teille, varsinkin suunnittelu on mukavaa puuhaa. Käytännön toteutus sen sijaan vie usein hermoja, mutta lopputulos kyllä palkitsee. Ja varoitus, siitäkin tulee helposti riippuvaiseksi:)

 
27. kesäkuuta 2010 klo 19.09 , Blogger ANNAO kirjoitti...

Ihania suunnitelmia :)
Minä pidän myös lauta/lankkulattiasta, aivan ihanaa. Meillä on lautalattiat tulevassa talossa ja kauhulla odotan miten se kestää koirien alla :S

 
27. kesäkuuta 2010 klo 19.33 , Blogger Nna kirjoitti...

milläköhän tuo kangas on kiinnetty lavuaarin aluseen? voisi tuoda kivaa vaihtelua vuokrakämpän kylppäriin joskus.

 
27. kesäkuuta 2010 klo 20.05 , Blogger Nasba kirjoitti...

Ihania kuvia ja ideoita. Mäkin tykkään lautalattiasta ja sellainen meiltä löytyykin kuultovalkoiseksi käsiteltynä (osmo color-vahalla).

Toi sänky idea on tosiaan ihan loistava. :) Ja toi kahdesta sängystä tehty sohva on munkin mieleen. Me ollaan jopa harkittu sellaista ihan olkkarin sohvaksi, kun vanha on jo niin kulunut.

Remontointi on kivaa. Me rempattiin 07 koko talo lattiasta kattoon ja nyt aletaan jo uutta kierrosta tapeteissa. ;) Vaihtelu virkistää!

 
27. kesäkuuta 2010 klo 20.29 , Blogger Viivu kirjoitti...

Täälläkin ollaan innoissaan :) Just tänään käytiin ihan kunnolla poikien huoneiden kimppuun... :D

 
27. kesäkuuta 2010 klo 20.33 , Blogger MURUHUTTU kirjoitti...

Me ei olla saatu edes edellistä täysremppaa valmiiksi mutta on se kuitenkin ihanaa suunnitella ;) Toi sänkyidea on kyllä tosi hyvä!!

 
27. kesäkuuta 2010 klo 21.59 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

No onnea vaan kovasti remppasuunnitteluille:)

Me olemme asuneet tässä nyt nelisen kuukautta ja vaikka tiedossa on mitä halutaan niin emme ole vielä edes aloittaneet remontointia ja tässä onkin selvinnyt monta uutta asiaa asuessa.

Esitteletkö sitä teidän uutta kotia jossain vaiheessa?

 
27. kesäkuuta 2010 klo 22.21 , Blogger Anu kirjoitti...

Tiedätkös...minäkin keräilen jemmaan esim. lehdistä kaikkia kuvia joista saan inspistä:) Muuten unohtaa!
Ja ihan täpinöissäni odotan tulevaa teidän projektilta!

 
27. kesäkuuta 2010 klo 22.49 , Blogger Lilou kirjoitti...

Ihana postaus, kiitos :)

Minullakin on tuollainen leikekirja edellisen asunnon remonttiin liittyen, siitä oli hurjasti hyötyä! ja hihii, mahtis idea tuo ikean hyllysysteemi, jotain sellaista ollaan nimittäin pohdittu tyttären huoneeseen.

 
28. kesäkuuta 2010 klo 6.22 , Blogger Sykerö kirjoitti...

Hyvä idis tuo leikekirja.
Joku mietti että miten tuon lavuaarin alle saa kiinnitettyä verhon. Ystävälläni on kiinni sellaisella tarranauhalla, mitä se nyt on, sitä jota on tarralenkkareissakin. Toinen puoli on kiinni lavuaarissa kaksipuolisella teipillä, ja toinen ommeltu verhoon. Helppo irrottaa pesuun.

 
28. kesäkuuta 2010 klo 6.51 , Blogger siina*k kirjoitti...

Sulla on huomattavasti fiksumpi systeemi kerätä leikkeitä :D Mulla ne on vaan yhden muistikirjan välissä... Josta neiti on niitä välillä "lueskellut" ;)

Tuo toisiksi viimeinen kuva on hyvä, täytynee miettiä mihin meillä voisi sitä käyttää!

 
28. kesäkuuta 2010 klo 7.08 , Blogger Marina kirjoitti...

Täällä myös yksi leikekirjan omistaja. Kirjan välissä on hurja nippu ideoita, jotkut kiinni klemmarilla jotkut taas siististi leikattuina. Hyvä haaveiden säilytyspaikka ja kiva myöhemmin katsella mitä on onnistunut toteuttamaan! Meillä on vanhasta "tuunattu" väliaikainen vessa, ja sinne ompelin helmalakanan. Se on tosi näppärä ja vielä kauniskin! Suosittelen!

Hurjan paljon Onnea vielä uudesta kodista ja tsemppiä remonttiin!

 
28. kesäkuuta 2010 klo 8.19 , Blogger wirvatuli kirjoitti...

Onnea isosti uuden kodin johdosta! Miehet on sitten hassuja - miten ne ei millään tajua hyvän päälle?!? Mä tein yhdelle asiakkaalle sohvat eurolavoista ja oisin tahtonu kotiinkin samalla systeemillä isot muhkeat soffat, mutta ei, mies ei antanut lupaa, ei innostunut, ei sitten millään. Oo sinä sitkeä ja väsytä omasi, niin saat ton ihanuuden!

Talosta tulee upea, sulla on hyvä maku! Naurua päiviisi!

 
28. kesäkuuta 2010 klo 8.40 , Blogger Anniina kirjoitti...

Mulla kans oli joskus iso pino kuvia, joita otin lehdistä talteen. Niitä oli ihana pläräillä ja haaveilla. Pitäis varmaan kaivaa ne kuvat jostain esiin. Olis aika kiva nyt nähdä minkälaisia kuvia sitä joskus on ihastellut:)

Ihania tunnelmointeja ja suunnitteluja sinulle!

 
28. kesäkuuta 2010 klo 8.57 , Blogger Mirjam kirjoitti...

Heippa!

Meillä on kanssa taloprojekti meneillään, perustuksia aletaan juuri tehdä. Mutta mä en millään saa aikaiseksi suunnitella mitään, ei puhettakaan mistään scrap-bookeista. :) Ehkä mä osaan toimia sitten vasta paineen alla, kun on pakko tehdä valintoja?

Sellainen tuli mieleen, että olisi kiva kuulla sinun ja miehesi tutustumisesta. "Rakkaustarinat" on niin kivoja! :D Mitä tuumaat, voisitko kuvitella tekeväsi postausta aiheesta, vai onko liian henkilökohtaista?

-Mirjam

 
28. kesäkuuta 2010 klo 12.30 , Blogger Nunt kirjoitti...

Tuo saunaratkaisu olis just samantyyppinen kuin mitä meille voisi tulla...

Tosin ei tule, saatiin lainapaperit lauantaina, eikä saatu kuin 50.000 ylimääräistä (mulla ei ole tuloja). Sillä sitten saadaan uusi ovi autotalliin (30.000) ja aita pihalle koiraa varten (10.000, itsetehtynä! Aivan järkyn kallista!) ja sit jää 10.000 maaleihin sun muihin pieneen. Onneksi talo on sinällään niin hyvässä kunnossa, ettei siellä *tarvitse* mitään rempata. Kylppäri nyt on plääh, mutta toimiva silti.

Mua vaan vähän harmittaa, ihan pienesti, kun isäntä jo ehti sitä saunaa hehkuttaa... Ehkä joskus, sit kun mulla on töitä ja ensimmäinen korkeakorkoinen osuus lainasta maksettu 2012.

Onnea suunnitteluun!

 
28. kesäkuuta 2010 klo 12.32 , Blogger Nunt kirjoitti...

Yksi kommentti muuten tuohon saunakuvaan - jos aiot mennä tuolla ratkaisulla, niin kannattaa miettiä, että voiko ton saunaseinän jättää alhaalta auki muutaman sentin verran. Tuttavilla on jälkikäteen tehty sauna, jonka ne joutuivat repimään auki, koska juuri tuohon seinään tuli kosteusvaurioita sinne alaosaan.

 
28. kesäkuuta 2010 klo 13.08 , Blogger Ylva kirjoitti...

Oi, oi. Uskon todella, että olet innoissasi! :D

Tuo vihko on aivan mahtava. Mulla on puutarha- ja pihavihkonen, johon olen koonnut kuvia ja ideoita mm. kasvimaasta, leikkimökistä ja pihaistutuksista.

Tosi ihanaa, että saatte saunan!

Ja vielä muutaman kerran: IHANAA, IHANAA! ;D (Eli täällä on joku toinenkin, joka on innoissaan teidän tulevasta kodista ja sen rempasta...)

 
28. kesäkuuta 2010 klo 17.18 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

oi teidän rempan vaiheista saa varmasti ihanaa inspiraatiota, itekki olen uuteen kämppään muuttamassa! haluan täydellisen sisustuksen. ja sulla on tosi hyvä maku :-)

 
28. kesäkuuta 2010 klo 17.19 , Blogger Mirva kirjoitti...

Upeita suunnitelmia. Minulla on myös monta kirjaa/kansiota täynnä idea kuvia niin muotiin, askarteluun, sisustamiseen ja ruoanlaittoon liittyvää:) Ne on ihan suosikki opukseni:)) Tämä blogisi on äärettämän ihana<3

 
28. kesäkuuta 2010 klo 17.46 , Blogger .erin. kirjoitti...

Oih, rakastan sisustusjuttuja - näitä lisää, ja paljon! :)

PS. Lähetin sulle pienen s-postin! :)

 
28. kesäkuuta 2010 klo 19.49 , Blogger Heli kirjoitti...

Arvaan, että OLET ihan täystäpinöissä!
Leikekirja on hyvä ja toimiva ainakin tälläiselle täysin piirustustaidottomalle. Mulla on iso vihko, johon leikkaan, liimaan, teippaan kaikkea mahdollista kivaa. Pihajutuille on oma kansionsa.

Lasiseinä saunan ja kylppärin välissä on loistojuttu: tekee pienet tilat paljon isomman tuntuisiksi. Ja jos itte tykkää köllötellä löylyissä, mutta lapset ei, niin voi kätevästi pitää silmällä pikku kylpijöitä.

 
28. kesäkuuta 2010 klo 20.55 , Blogger Kantsulaiset kirjoitti...

Hei! Voitko vielä tarkentaa, millaisia Ikean yläkaappeja sängyn runkona on säilytystilana? Ihastuin heti tuohon ideaan ja haluan toteuttaa sen meillä, mutta en oikein tajunnut mitä yläkaappeja (keittiön, makkarin?).

 
29. kesäkuuta 2010 klo 11.34 , Blogger Satu kirjoitti...

Noi sängyn alla olevat kaapit voisi olla ehkä Ikean Billy-hyllyjen yläkaappeja, niihin on sellainen korotusosa. Mutta on kai Ikeassa joitain muitakin ihan lattialle tarkoitettuja matalia tasoja, mistä tuollaisen sängyn voisi rakentaa.

 
29. kesäkuuta 2010 klo 12.37 , Blogger Johanna kirjoitti...

Kiitti Satu, ajattelin oikeesti ihan samaa :)

 
16. heinäkuuta 2010 klo 15.17 , Blogger Taika kirjoitti...

Aivan ihana idea kerätä kaikki mukavat jutu yhteen kansiin! Todella mielenkiintoisia juttuja olet läytänyt.
Itse olen myös kerännyt joitan kuvia unelma kodista kansioon.

Ihana blogi sinulla. Olen uusi lukia ja tykkään kovasti jutuistasi!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

Linkit tähän tekstiin:

Luo linkki

<< Etusivu