Sivu on muuttanut uuteen osoitteeseen

Raha- ja blogi-ihmettelyä

torstai 27. toukokuuta 2010

Raha- ja blogi-ihmettelyä

Lueskelin tossa just "kahvitauolla" päivän iltapäivälehden isoa juttua blogeista.
Miten suosituimmat bloggarit Norjassa tienaavat kaikkea 5000 ja 12 000 euron väliltä kuukaudessa. Kuulostaa  uskomattomalta, joskaan jutusta ei käynyt ilmi kuinka suuri osa tuloista tulee kaikenlaisen mainostavaran muodossa. Luulisin, että puhdasta rahaa bloggarit eivät tuosta summasta saa puoliakaan. Mut en tiedä. Näiden suosituimpien blogien sivuilla käy siis päivittäin jopa yli 60 000 lukijaa, mikä on usein enemmän kuin esimerkiksi iltapäivälehtien verkkosivuilla.


Norjan suosituimpia bloggaajia jo kauan on ollut vain 14-vuotias Voe (löytyy osoitteesta voe.blogg.no), joka on kyllä tosi söpö, mutta mun ikäiselle luonnollisesti vähän eri aihepiireistä jutskaileva blogi, en ole siis seurannut. Voen vaikutukset näkyvät kyllä nuorisomuodissa; kuvan onepiecet ovat kyseisen bloggarin myötä tulleet supersuosituiksi teinien päällä Voen sellaista kerran esiteltyä...

Lehdessä mainittiin myös toinen bloggari, joka artikkelin mukaan on jopa tämän hetken suosituin; tämäkin kovin nuori, vain 17-vuotias Linn (Malindus.blogg.no). Linn kirjoittelee teiniäidin elämästä.
Linnin blogin kävijämäärät ovat aika samoissa mun omani kanssa (!!!) ja tämän kokoisten blogien kirjoittelijat tienaavat artikkelin mukaan 700 ja 2500 euron väliltä per kuukausi. Ai jaa.

No, itsehän nyt en ole yksiä jumppavaatteita lukuunottamatta ollut kiinostunut minkäänlaisista yhteistyö-mainos-palkkiojutuista, että enpä tiedä. Jos sitä tavaraa sit vaikka ihan oikeesti pystyisi keräamään tollasten summien edestä... ? En tiedä kuinka suuret ovat erot Norjan ja Suomen välillä ja kun itse olen tällanen väliinputoaja ei-kenenkään-maalla, niin vaikea mihinkään oikein on mukaan mennäkään. (Ja hyvä niin.)

Itseasiassa ihmettelen kyllä useinkin täällä näitä raha-asioita; vastikään lehdessä ilmoitettiin, että keskiverto norjalainen saa kesälomarahoja vajaan 6000 euron edestä. Niin että jotkut saa sit tosi paljon, kun ei mulle ainakaan oo tollasta tulossa :D.
Tai että keskiverto sairaanhoitajan tai open vuositulot on 50-60 000 euroa... Hmm, not me.

Ainiin, lehdessä annettiin myön vinkit blogimenestykseen:
  • Käytä sosiaalisia nettiverkkoja kuten Facebookia ja Twitteria mainostukseen.
  • Päivitä usein, vähintään joka toinen päivä.
  • Käytä kirjoitustyyliä, joka vetoaa tavoittelemaasi lukijakuntaan.
  • Laita paljon kuvia -mieluiten itsestäsi.
  • Anna lukijoiden tunistaa itsensä kirjoituksistasi.
-Ikinä miettinyt tollasiakaan juttuja...

Mut siis nyt vaan blogia perustamaan ja tienaamaan! ;) ehheh.

Tunnisteet: ,

47 kommenttia:

27. toukokuuta 2010 klo 13.00 , Blogger Pipsa kirjoitti...

Aika uskomatonta! Musta on muutenkin tosi hölmöä, että bloggaamattomat luulee, että me kirjotetaan vaan sen takia, että saatais ilmaisia tavaroita. (Tai ehkä osa on alottanutkin juuri sen takia.. en vain usko, että sellaset kovin pitkälle pötkii.)
Näytät kyllä omalla toiminnallasi hyvää esimerkkiä. Kiitos. :)

 
27. toukokuuta 2010 klo 13.02 , Blogger Melissa kirjoitti...

Mun pää ei ymmärrä, mut se onkin tuulitunneli. Ei mulla ole tullut kyllä tämmönen mieleen ollenkaan.
Kuvan haalarit muuten ovat ihan mahtavat <3

 
27. toukokuuta 2010 klo 13.11 , Blogger Minna kirjoitti...

Näin tuollaiset haalarit Norjan reissulla muutama viikko sitten ja olin aika äimänä. Mutta huomasin, että niitä mainostettiin myös naisten lehdessä (tai sitten olin ostanut jonkun teinilehden ;)). Minusta ne on järkyttävät, vaikkakin varmasti aika mukavat.

Tästä sun blogista tykkään juuri siksi, että tässä olet sinä itse ja sun jutut, tavat, aatteet ja vaatteet. En ole ihan vielä ymmärtänyt sellaista tyyli/muotibloggaamista, että jossakin kaupassa kuvataan kaupan vaatteita. Vaikka on niitäkin tietysti kiva katsella...

 
27. toukokuuta 2010 klo 13.20 , Blogger Heli kirjoitti...

Juu, en tajuu.. Olen aina luullut, että ihmiset bloggaa vaan omaksi ilokseen, tai siis myös toisten iloksi, mutta ihan ilman mitään palkkioita. Yhdessä blogissa tosin törmäsin kerran ihanaan arvontaan, jossa palkintona oli siivooja yhdeksi kerraksi.. ajattelin että ompas siinä höveli ihminen kun tollasen palkinnon antaa, mutta sitten selvisikin että palkinnon tarjosi Fairy. Jotenkin hiukkasen meni maku.. mietin silloin että kaippa ne kaikenlaiset firmatkin blogeja kyttää ja sitä kautta tuo tuotettaan julki, kun on nää sen verran suosittu ajanviete nykyään. Ja jotenkin sen kerran jälkeen olen miettiny sitten joitain blogeja katsellessani, että onkohan noikin nyt sitten maksettuja tarinoita...

Mutta joka tapauksessa sulla on kyllä tosi kiva blogi! Rehti ja reilukin vielä, kiitoksia siitä!

 
27. toukokuuta 2010 klo 13.32 , Blogger Pipari kirjoitti...

Lol :D Aika uskomattomilta kuulostaa noi summat. Mutta joo, kyllähän täältä Suomestakin löytyy niitä, jotka käy jokaisessa kutsutapahtumassa ja vastaanottaa vaikka mitä ilmaista kamaa. Jos vaikka kosmetiikkaa kehutaan, niin ei voi enää luottaa bloggaajan mielipiteeseen (kehutaanko vain sen takia, että on saanut ne ilmaiseksi jne).

Mun mielestä parhaat blogit on sellaisia, jotka ovat aitoja ja kertovat bloggaajan elämästä. :) Jos kohdalle osuu oikeasti sopivia yhteistyökumppaneita niin silloin se on vain kiva lisä kirjoittamiseen.

 
27. toukokuuta 2010 klo 13.33 , Blogger Jules kirjoitti...

Huh, uskomatonta että yhden bloggaajan ansiosta nuoriso alkaa käyttää potkupukua. Ei liene arvostella massavirran valtaa...

Musta on äärettömän mielenkiintoista lukea kirjoittamiasi juttuja naapurimaa-Norjasta, kiitos niistä! Itsekin aina aika ajoin harkitsen muuttoa Ruotsin toiselle puolelle ja jos se olisi rahasta kiinni niin näköjään kannattaisikin...
Oikein hauskaa kesän alkua koko perheelle!

 
27. toukokuuta 2010 klo 13.38 , Blogger Bisquits kirjoitti...

Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

 
27. toukokuuta 2010 klo 13.39 , Blogger Bisquits kirjoitti...

Kiva kuulla, millainen meininki siellä norjalaisissa blogeissa on. :-) Kuten joku muukin on jo maininnut, minäkin tykkään sinun blogissasi juuri siitä, että tämä ei ole todella kaupallistunut ja olet oma itsesi.

Juuri eilen mietiskelinkin sitä, että minulla on oikeasti ikävä niitä aikoja, kun itse aloittelin (muotiaiheista) bloggausta. Moni entinen suosikkini on jäänyt pois suosikeistani sen takia, koska entisestä herttaisesta jalat maan pinnalla -bloggaajasta on tullut glamourposeeraaja ja wannabe-julkkis. Rahasta viis, oikeasti kaipaan sitä rennompaa bloggaustyyliä. :-( Monella tuntuu olevan nykyään haaveena olla ammattibloggaaja.

Sinun tapaasi minäkin olen väliinputoaja ei-kenenkään-maalla. Ja hyvä näin, voi olla ehkä helpommin oman onnensa herra. :-)

 
27. toukokuuta 2010 klo 13.46 , Blogger Tuuli kirjoitti...

Moi Johanna,

ei liity tähän postaukseen, mutta:

Voisitko kenties ajatella postaavasi ohjeita pastelliväreistä ja -maalauksesta? Olen itse taiteillut lähinnä akryyliväreillä, mutta nyt houkuttaisi pastellit. En vain löydä netistä minkäänlaisia ohjeita ja vinkkejä (esim. miten kannattaa pohjustaa, millä värien jälkeä pehmustetaan jne)! Ehkä olen hölmö tai etsin väärillä hakusanoilla... voit toki antaa ohjeita tietty myös palautteena tähän kommenttiin, jos aiheesta ei synny tekstiä postauksen verran.

/Tuuli

 
27. toukokuuta 2010 klo 13.53 , Blogger Sara kirjoitti...

Mua inhottaa, kun Suomessa ainakin nykyään monet nuoret (ja miksei kai vanhemmat - mutta luulisi heillä sentään oleva enemmän järkeä päässä) perustaa blogeja vain niiden ilmaisten sampoopullon yms. perässä. Kun mä aloitin bloggaaman yli kolme vuotta sitten, laskettiin blogien kävijämäärät kymmenissä ja parhaimmillaan sadoissa. Silloin ei tiedetty mitään mistään bloggaamalla tienaamisesta tai yhteistyösopimuksista tai sponsoroinnista tai mistään tommoisesta. On se meno muuttunut. Sinänsä kehitys on ollut hyvästäkin, mutta kaikilta osin ei. :(
Komppaan Bisquitsia: "Moni entinen suosikkini on jäänyt pois suosikeistani sen takia, koska entisestä herttaisesta jalat maan pinnalla -bloggaajasta on tullut glamourposeeraaja ja wannabe-julkkis"

 
27. toukokuuta 2010 klo 14.16 , Blogger Hanna kirjoitti...

Tämä sinun blogi onkin niin kiva juuri siksi, että on Aito. Ulkonäkö-juttuja yms. toki, mutta oma persoonasi kuultaa läpi ja vaikutat ystävällisesltä persoonalta. :)

Kiva potkari, laittaisin meidän vauvaveljelle!

 
27. toukokuuta 2010 klo 14.32 , Anonymous Anonyymi kirjoitti...

Jaa-a! En taida lähteä ihan heti uskomaan että tienaavat juurikaan mitään...pari vuotta sitten lehdet kirjoittelivat myös siitä ruotsalaisesta bloggaajasta joka kuulemma tienasi vaikka mitä mutta verotustiedot olikin sitten ihan jotain muuta. Mene ja tiedä.

Mä seurailen välillä myös näitä blogien wannabe-julkkiksia eikä se nyt juurikaan haittaa että he esittelevät ilmaisia shamppoo-pullojaan:)Kiva kun saavat kesälomarahojen lisäksi hieman luksusta elämäänsä:))))

Teeveestä tuli talvella sarja jossa käsiteltiin bloggaamista ja kyllä siinäkin sanottiin että ei bloggaamisella ainakaan pohjoismaissa pääse rikastumaan, kyse oli ruotsinkielisestä sarjasta..

 
27. toukokuuta 2010 klo 15.16 , Blogger anrinko kirjoitti...

Hurjilta summat kuulostaa. Jenkeissä tuo on varmasti ihan jokapäiväistä, mutta pohjoismaissa ei. En uskoa että oikeasti monikaan saisi RAHAA tuon edestä.
Minusta blogeissa mainokset on ok, jos ne sopii blogin kirjoittajan ideologiaan ja sisältöön. Esim. sun sivuilla voisin nähdä Odd Molly mainoksen ja se sopisi kuin piste I:n päälle. =)
Eikä sua varmasti haittais jos muutama vaate tulisi kokeiluun ja arvosteltavaksi? =)
Tykkään sun aidosta ja kauniista blogistasi!

 
27. toukokuuta 2010 klo 15.58 , Blogger maj kirjoitti...

Rikastuakseen täytyy varmaan alkaa panostamaan blogiin ja muuttaa Norjaan...Hih. Harva bloggaaja varmaan kieltäytyisi moisesta rahasummasta, jos voisi jatkaa blogiaan ihan samaan malliin kuin ennenkin:)

Onko siellä muuten paremmat tuet? Lapsilisät, opintotuet ym...

 
27. toukokuuta 2010 klo 16.02 , Blogger Minka kirjoitti...

Apua mikä meininki, mut samaahan on täällä Suomessakin toki nähtävissä. Eipä paljon viitsi lukea joitain blogeja joissa peräjälkeen mainostetaan millon mitäkin sheiveriä tmv. Mulle riittää, että saa laittaa omat hömppäajatukset johonkin, tai ainakin tämä on tavoitteena. :)

 
27. toukokuuta 2010 klo 16.28 , Blogger Nanna kirjoitti...

Heh, mua pommitti jonkun aikaa jokin virolainen rengaskauppias ja tarjosi mainoksiaan. Ei nyt ihan passannut mulle.

Voisin kuvitella, että itseltäni katoaisi myös bloggaamisen ilo, jos siitä tulisi ammattimaista.

Toisaalta ymmärrän oikein hyvin etenkin näiden nuorten opiskelijatyttöjen halun ottaa lahjuksia. Kyllä mullekkin olisi tuolloin kelvannut ilmaiset kivat shampoot ja muu kosmetiikka.
Lisäksi kun katsoo miten vimpan päälle joidenkin blogit ovat, suon myös heille vastineet. Aikaa on pakko kulua melkoisesti kuvien ottamiseen, käsittelyyn ja tekstien kirjoitteluun.

 
27. toukokuuta 2010 klo 16.30 , Blogger Kaitaliina kirjoitti...

Ai tuollaisista onepieceistä sä puhuit! Ei kyllä vedä vertoja mun abbaversioille;)

 
27. toukokuuta 2010 klo 16.48 , Blogger Uuden Kuun Emilia kirjoitti...

Pitää turista tässä samalla monen päivän jutut, kun en ole ehtinyt kommentoimaan!

Ihan ekaksi kiitos reisijumppa postauksesta! Olen niin huono tekemään mitään liikkeitä sisällä, mutta innoitit minut taas lykkimään Niiloa tuolla mäkireitillä. Täällä ollaan nyt persus höllänä :D

Tuleepa itsein selattua noita kotimaisia muotiblogeja. Paria ihan säännöllisesti. Huomaahan sen kaupallisuuden väkisinkin. Ei sillä, että siinä mitään pahaa olisi. Pitäähän työstään palkka saada. Sillä melko työnomaiselta monet blogit tuntuvat. Ei mitään ihan henkilökohtaisia perheturinoita.... Bloggerin puolella tämä taitaa olla vielä vähäistä, mutta muotisaittien omat bloggaajat varmaan suomessakin kuuluvat tähän melko lahjottuun porukkaan.

Meitä on moneen ja kiva niin!

Mukavaa torstai iltaa!

 
27. toukokuuta 2010 klo 17.37 , Blogger Sophia kirjoitti...

Meillä oli jo ala-asteella 80-90-lukujen taitteessa tuollainen haalarivillitys omalla luokalla. Koululaisen ompelutaidoilla kaikki luokan tytöt väänsi flanellista haalarit; omissani taisi olla jääkarhuja!? Niissä ei kyllä kodin ulkopuolella liikuttu... Mutta kylläpäs oltiin edelläkävijöitä! ;)

Yhdessä vaiheessa (vuosi tai jopa kaksi vuotta sitten?) huomasi Suomessakin uusien muotiblogien perustamisessa vaiheen, jossa nuoret tytöt perustivat blogejaan vain saadakseen "lahjuksia". Siinä vaiheessa soi kyllä mieluummin ns. suomalaisten muotibloggaajien edelläkävijöille jotain menestystä ja "korvausta" bloginpidosta. Toisaalta rajansa kaikella - osa blogeista on siirtynyt liikaa tiukan ammattimaiselle linjalle tienestit mielessä. Kun blogista katoaa tietty henkilökohtaisuus ja siten persoonallisuus, katoaa usein myös lukijan mielenkiinto blogia kohtaan. Luen kyllä edelleen satunnaisesti ja säännöllisestikin näitä nykyään "ammattiblogeja", mutta harvemmin jaksan enää kommentoida niihin - vuorovaikutus vähenee. Harvemmin sitä tulee naistenlehtien mainoksiakaan kommentoineeksi... ;)

 
27. toukokuuta 2010 klo 18.09 , Blogger Rilla kirjoitti...

No HUH ja VAU! Olen kyllä kuullut, että joku tienaa bloggaamalla, mutta ei mulla ollut ymmärrystä, että puhutaan tuollaisista summista...

Ei taida meikäläisen omalla blogilla olla mitään saumaa tuohon :D Vikka omasta mielestä siellä kaikkia hienoja juttuja onkin, heh.

 
27. toukokuuta 2010 klo 18.13 , Blogger Carlina kirjoitti...

Tulin taas pitkästä aikaa kommentoimaan: Ihania kuvia ja niin Johannan tyylisiä, lämpimiä juttuja! Kiitos niistä!:)

Mulla on ollut reilu pari viikkoa blogi, ja olen kovasti miettinyt miten sitä oikein teen. Kuulun siihen porukkaan, joka ei vaan "uskalla" tai pysty laittamaan omia kuviaan ihmisten ilmoille. Eri asia sitten, onko riittävän mielenkiintoista luettavaa, kun kirjoittaa itseään oikeasti kiinnostavista asioista, mutta ilman juuri sitä bloggaajan omaa kuvaa. Toistaiseksi kirjoittelen ihan jo siitäkin ilosta, että opin koko ajan enemmän bloggaamisesta ja tekstien & kuvien käsittelystä. Ja se on hauskaa! Eikä todellakaan ollut rahan antsaitseminen mielessä kun tähän ryhdyin.

Toi potkupukukommentti Julesilta oli ihan napakymppi!

 
27. toukokuuta 2010 klo 18.17 , Blogger Johanna kirjoitti...

Pipsa: Juu kyllä nykyään on niitäkin, jotka aloittavat bloggaamisen mainostamisen/lahjojen toivossa.

Lumppumaakari: Hih :) Juu hauska puku :P

Tomorrow: Ai naistenlehdessäkin :) Hih, en vielä aikuisten päällä oo nähnyt :)

Heli: Ihana palkinto se siivooja! Huoh ;)

Pipari: Samaa mieltä, kiva lukea ihan normi elämästä :)

Jules: Juu toi potkupuku on aikas hassu ilmiö :D

Bisquits: Aivan :) Toiset oli ajat silloin joskus, kaikki viattomampaa jne ;D

Tuuli: Jotain pikaohjeita voin tähän antaa siltä varalta, ettei postausta tule ihan heti tehtyä. Eli pohjustuksenhan voi tehdä vaikka tavallisella matalla maalilla -tai akvarellipaperille vesiväreillä, tai maalata värilliselle paperille/pahville. Pehmentää voi myös eritavoin, itse pehmentelen paremman puutteessa vessapaperilla :P

Sara: Niinpä, ennen oli kaikki niin viatonta :P

Nan: Juu, vauvoille ja lapsille kiva ;)

White Lily: En kanssa ymmärrä millä ne laskee noita tuloja, kyllä aika paljon täytyy saada tavaraa etta noihin summiin päästään :o

Aurinko: Kiitti! Juu ei ne rahana voi ikimaailmassa tollasia määriä saada :o
Voisin varmasti jotain mainostaakin, joa asia olisi oikein mieluinen ;) Mut pysyvästä mainoksesta en tiedä... pitäis olla toooosi mieluinen!

Maj: Tuet menee oikeestaan ihan samoissa, paitsi tää aitiysloma 10kk täydellä palkalla taitaa olla vähän Suomea parempi?

Laaksonneiti: Aivan, mullekin riittää just se! :D

nanna: Ymmärrän kanssa ihan hyvin, enkä todellakaan "tuomitse", mut mulle se ei kans kävis.


Kaitaliina: No ei voi verratakaan! ;D Muuten ku et molemmat on aika coolit jonkun mielestä. Sun puku oli siis oikeesti, hih!

Emilia: Hyvä kun sait motivaatiota, minustakin se on ihan parasta kun muut kirjottelee liikunnasta, tuntuu, et on itekin jotain tehtävä :P
Niin, munkin mielestä ihan ok et toiset mainostaa, ei mitään sitä vastaan siis.
Samoin!

 
27. toukokuuta 2010 klo 18.38 , Blogger suklaasydän / Suklaata ja Kahvia kirjoitti...

Huh huh mitä summia. Mutta kuin sinäkin, epäilen että suurin osa tuosta rahasummasta on tuotelahjoituksia. Mut hauskoja noi ohjeet :)

Mä en sinällään välitä kovin "ammattimaisesti" väännetyistä blogeista. Ei niissä mitään pahaa ja muutamia luenkin, ja ihan hyvä että kirjoittajat saavat korvauksen ajastaan, blogipostauksiin kun voi vierähtää helposti tovi jos toinenkin. Itse tykkään vain mielummin lukea henkilökohtaisempia juttuja, kuin mainosta mainoksen perään. Mutta ehkä tää ammattiblogit on sitten teini-ikäisten juttuja enemmänkin.

 
27. toukokuuta 2010 klo 19.27 , Blogger ♥Ellas Mirakel kirjoitti...

Ruotsalainen Kenza osti syksllä oman kaksion Tukholman keskustasta KÄTEISELLÄ ja kirjoitti vähän aikaa sitten laittavansa säästöön joka kuukausi 70 000 kr (7 000 €).... Että joo, kyllä blogilla tienaa! Kenza tekee kyllä kaikkea muutakin hauskaa "työkseen", mutta se ei olis ikinä saanut niitä työmahdollisuuksia ilman blogia.

 
27. toukokuuta 2010 klo 20.20 , Blogger Lilou kirjoitti...

hui, aikamoisia summia! Ei tuollaisia oikein tällainen tavan tallaaja osaa edes kuvitella :)

Tuollaisia haalareita oli muuten Asoksella joku aika sitten jonain erikoismallistona, ei siis siellä naistenvaatteissa (kumma juttu ;) -ja ne myytiin heti loppuun. On joku multa ohi mennyt trendihommeli. Tosin tuumin, että oispas mukava talvikotiasu :)

 
27. toukokuuta 2010 klo 20.52 , Blogger Malou kirjoitti...

Siis minähän aloin bloggaamaan sen takia, että Ruotsissa bloggaajat pääsevät mukaan paikalliseen versioon Tanssii Tähtien Kanssa -ohjelmasta. Seuraavaa ohjelmakautta odotellessa... Voi sitä samban säpinää ja valssin viiletystä. En tiedä - ehkä auttaisi asiaa jos kirjoittaisin Ruotsiksi ja lukijoita olisi noin 100.000 enemmän (päivässä). Usko on kuitenkin kova!

 
27. toukokuuta 2010 klo 21.08 , Blogger Johanna kirjoitti...

Sophia: Hyvä pointti toi vuorovaikutuksen katoaminen -ja vertaus naistenlehtiin!

Rilla: Hihii :)

Carlina: Kiitos! Munkin mielestä kirjoittamisessa ja siinä, että saa jotain jälkea ruudulle on se oma viehätyksensä... Kiva "luoda" jotain ja nähdä tulos.

Suklaasydä: Joo tuntuu että täällä ainakin on muotiblogit kovin nuorten juttuja, kun suosituin kirjoittajakin on vain 14v!

Ellas Mirakel: No huh! :o

Lilou: No kumma juttu tosiaan ;) Mullakin os toi mukavuusajatus käynyt mielessä mut ei sit kumminkaan :P

Malou: :D Juu, haluun kans siihen -tai mieluummin privan tanssiopen ilman telkkaria! :P

 
27. toukokuuta 2010 klo 22.02 , Blogger Kimpassa kirjoitti...

No jopas. Sun blogi onkin ihan huippu myös siksi ettei täällä esitellä uutuus shampoota ja uutuus tomaattimurskaa joka välissä. Pyh tuotesijoittelulle.

 
27. toukokuuta 2010 klo 23.23 , Blogger WEEKDAYCARNIVAL kirjoitti...

Eksyin blogiisi ja täytyy sanoa että aivan ihanalta näytät päivittäin. Hienoa että joku jaksaa panostaa itseensä pienten lapsien kanssa. Itse en aina jaksa;) Ja mahtava se mekko-ohje! Täytyy heti tehdä samanlainen kesäksi. Huomenna aamusta on pakko suunnata siis kangaskauppaan kiitos sinun;) Ehkäpä surautan tuollaisen haalarinkin...vaikka tosin vain vauvalle;)

 
28. toukokuuta 2010 klo 8.23 , Blogger Viivu kirjoitti...

Mielenkiintoinen aihe. Minusta on ihan ok jos joku saa blogistaan rahaa taikka tuotteita, mutta itselläni se ei ole käynyt mielessäkään. Ilmaiset tuotteet olis toki oikeinkin tervetulleita, mutta sen kautta pelkäisin kyllä, että blogiani ikäänkuin alettaisiin ohjata ulkoapäin. Minulle kun blogaaminen nimenomaan on sitä omaa henkilökohtaista laatuaikaa ja jopa terapeuttista :D.

Olis tosi kurjaa, jos olis aiheita, joista olis ikäänkuin "pakko" kirjottaa. Tuotteita voisin satunnaisesti "testata", mutta haluaisin kyllä sitten kertoa oman rehellisen mielipiteeni. Sellaista pakkokehumista en jaksaisi! En edes rahasta. Minä kun olen huono valehtelemaan.

 
28. toukokuuta 2010 klo 8.31 , Blogger Velma kirjoitti...

Kyllä mullekin kelpaisi blogin kautta saadut rahat ja ilmaiset jutut, kun opiskelija vielä olen. :D Tosin lukijoita mun blogilla ei pahemmin ole.

Mutta jos vertaa indiedaysin bloggaajia, jotka kaikki saa siitä jonkunlaisen korvauksen, niin on sielläkin eroja. Osa ei esittele oikeastaan mitään saamiaan juttuja/vierailuja ja osa esittelee kaiken. Samoin se omasta elämästä kertominen: osa on sitä vähentänyt tarkoituksella kun ei enää halua tuhansille ihmisille kaikkea kertoa (aika ymmärrettävää), mutta joku taas ei pahemmin keronut muusta kuin vaatteista blogger-aikoinaankaan.

Mä itse tykkään lukea myös niitä normaalielämään liittyviä juttuja, tosin tuote-esittelyt pienissä määrin ei ole mulle ongelma. En jaksa lukea sellaisia jossa on pelkkiä vaatteita esittelyssä. Uusimman blogini kanssa olen tosin joustanut jonkun verran omasta aikaisemmasta linjasta, esim. näyttää siltä että ihmiset haluaa nähdä kuvia paljon.

 
28. toukokuuta 2010 klo 8.33 , Blogger Angel kirjoitti...

Huh, mikä haalari... Kaipa nuo 14-vuotiaille käy, mutta aikuisella naisella pitäisin sitä kyllä hiukan kummallisena.

Aika komeita summia tosiaan, osan on pakko kyllä olla mainostavaraa ym ilmaisjuttuja, tai sitten kannattaa vakavasti harkita bloggarin uraa ;) Siinäpä uusi ammatti pikkutyttöjen ja -poikien haaveisiin: "mikäs susta tulee isona?" "muotibloggali, ja sit ehkä plesilentti" :D

 
28. toukokuuta 2010 klo 8.56 , Blogger BeeDee kirjoitti...

Mun mielestä nykymaailmassa on hienoa se, että miten paljon enemmän nuorilla on mahdollisuuksia verrattuna siihen, mitä oli ehkä omassa vastaavassa iässä 15-20 vuotta sitten. Kun nykyisin melkein tullaan hakemaan kotoa (ja kotoaan voi näemmä tulla myös kuuluisaksi ja rikkaaksi, jos se on se tavoite). Myös oma työni on riippuvainen Internetin olemassa olosta. Tosin jos ei sitä olisi, niin tekisin varmaan jotakin muuta. Mutta ehkä neuvona itselle ja kaikille muillekin - ettei pistä kaikkia munia samaan koriin vaan osaa tehdä jotakin muutakin kuin blogata. Ja kyllähän tuo blogimaailma on tarjonnut ilmeisesti mahdollisuuksia myös vanhemmille naisille, jotka osaavat sitä jotain muuta - käsitöitä tai jotakin muuta uniikkia käden taitoa.
Olen itse pitänyt jossain vaiheessa 3-4 vuotta toista blogia, ja aihe on nimen omaan ollut ihan pelkästään oma elämä - kyllä se silti tarjosi ns. "regularsien" kautta työmahdollisuuksia oman työn puitteissa ja toki pääsyjä kaikenlaisiin kivoihin tapahtumiin ja paikkoihin, mutta enemmän ehkä vain sen vuoksi, että sattui ystävystymään noiden tyyppien kanssa myös IRL.
Oma tyttäreni on 12-vuotias (enkä itsekään ole vielä ihan ikäloppu,eli taidan olla kun näin sanon), mutta kyllä hänen maailmassaan on vielä enemmän puput ja kissat kova sana, etten voisi kuvitellakaan, että kahdessa vuodessa tapahtuisi sellaista muutosta, että hän kirjoittaisi menestyvää muotiblogia. Toki voisi miettiä, että where did I go wrong kun lapseni ei sellaista jo tässä iässä pidä, mutta ihan oikeasti mielestäni ei edes kuulukaan pitää. Itse en allekirjoittaisi lausettakaan niistä terävistä lauseista saati vaatevalinnoista, joita tein 14-vuotiaana, joten ihan hyvä, että niistä ei ole mitään todistusmateriaalia sähköisessä muodossa näin miljoona vuotta jälkikäteen.

 
28. toukokuuta 2010 klo 11.31 , Blogger toimituskunta kirjoitti...

Suomessa tehdäkseen suositun blogin pitää perustaa muotiblogi. Lisäksi pitää olla vähintäin kohtuullisen ulkomuodon omaava nainen. Aina blogin "laatu" ei korreloi suosion kanssa (tämä on hyvästä päästä).

Tee
http://alennuksia.com

 
28. toukokuuta 2010 klo 14.35 , Blogger Neiti S. kirjoitti...

Ohhoh! Onpa summia. Suomessa blogirintamalla taidetaan käydä kauppaa tosiaan vasta niillä shampoopulloilla, mutta ehkä täälläkin ollaan pikku hiljaa menossa Ruotsin ja Norjan suuntaan.

Jännä ettei artikkelissa mainittu ollenkaan Ulrikke Lundin blogia. Olen ymmärtänyt, että hänkin on aika kuuluisa bloggari Norjassa?

 
28. toukokuuta 2010 klo 15.28 , Blogger Marjukka kirjoitti...

Tuli muutama ajatus mieleen yleisellä tasolla.

Piilomainonta on Suomessa lailla kielletty. Seuraan erään portaalin muotiblogeja ja ainakin niissä bloggaajat ovat tästä tietoisia ja muistavat aina mainita, kun tekstissä tai kuvissa esiintyy lahjaksi saatu sponssituote. Mitään yksiselitteistä suitsustusta eivät sponssituotteet ja sponssaajat myöskään osakseen saa: jos bloggaaja saa testattavakseen vaikkapa shampoon, josta ei pidä, se kyllä tuodaan esille. Hyvä näin.

Blogit ovat monille firmoille kultakaivoksia näkyvyyden suhteen. Jos oikein tiukasti tulkitsee, mainontaa on sekin, että bloggaaja yksinkertaisesti mainitsee firman nimen vaikkapa päivän asun yhteydessä, ilman että on saanut mitään ilmaiseksi/vastineeksi k.o yritykseltä. Ja silti se on kuitenkin vain normaalia elämäämme tuotteistetussa yhteiskunnassa.

Mun mielestä olisi tärkeää muistaa sekin, että niiden rahaa tienaavien bloggaajien palkan maksamme me --- niillä rahoilla, jotka kyseiseen vaatekauppaan sen blogin tai jonkin muun ajamana kannamme.

 
28. toukokuuta 2010 klo 15.36 , Blogger Heli kirjoitti...

Itse pidän blogeista, joissa on kuvia kirjoittajasta. Siis ihan niin, että kasvot näkee kokonaan eikä vain niin, että esim. silmät on peitetty musta kaistaleen alle. Jostain syystä muotiblogit, joissa ei näe vaatteiden kantajan naamaa, ärsyttävät.

Tietysti on kiva, että blogia päivitetään usein, mutta joskus näkee sitäkin, että tekstit muuttuvat väkinäisiksi kun kirjoittajalla ei ole mitään esitettävää tai häntä kyllästyttää. Silloin voisi suosiolla pitää blogitaukoa :)

On ollut myös hassua huomata kuinka joihinkin blogeihin (mm. tähän) oikein kiintyy ja tulee liki suru puseroon kun kirjoittaja ilmoittaa lopettavansa :D Mutta siltikin on helppo ymmärtää, että jos ei enää huvita niin ei huvita eikä toisten vuoksi tulekaan väkisten blogata :)

 
28. toukokuuta 2010 klo 15.37 , Blogger Heli kirjoitti...

Pakko vielä lisätä, että mun blogisuosikeista on tippunut pois pari blogia nimenomaan sen takia, että ne ovat muuttuneet niin kaupallisiksi...

 
28. toukokuuta 2010 klo 16.44 , Blogger Riikka kirjoitti...

Mielenkiintonen kirjotus! Blogi ja niillä rahastus ei välttämättä oo oikein ainakaan mulle mieleen. Ite jotenki aattelen bloggaamisen lähinnä harrastuksena/ajatusten tuulettamisena.

Mutta oli mulla ihan asiaakin :) Kerroppa alottelijalle että miten omaan blogiin saa laitettua tommosen suosikkilistan niistä blgeista joita ite seurailee. Ja onko siihen joku nettietiketti että pitääkö siihen kysyä lupa kaikilta niiltä joiden blogin sinne linkittää?

 
28. toukokuuta 2010 klo 16.51 , Blogger Riikka kirjoitti...

Nyt löysin sen kohdan tuolta bloggerista josta saan blogilinkit sinne lisättyä. Mutta tuo toinen kysymys on vielä vaille vastausta :)

 
28. toukokuuta 2010 klo 20.04 , Blogger Mari kirjoitti...

Sain vanhaan blogiin muutaman kiinnostuneen mainostajan... Olisivat halunneet, että mainostan jotain kelloja ja puutarhanhoitovälineitä. En kyllä kiinnostunut:) En tiiä kyllä mitä olisin saanut palkaks!

Mutta uskomattomat on tienestit joillain bloggaajilla. HUH! Mukavaa viikonloppua;)

 
28. toukokuuta 2010 klo 20.43 , Blogger Vibeke kirjoitti...

what a nice blog you have!:)

wishing you a lovely weekend,
vibeke

 
29. toukokuuta 2010 klo 10.06 , Blogger -Sanna kirjoitti...

Äkkiä ajateltuna, helppoa rahaa. Mutta sitten omalla kohdalla kävisi varmasti niin, että paineet olis liian suuret ja kirjoitus tyssäisi siihen : )

 
29. toukokuuta 2010 klo 12.05 , Blogger Pieni Lintu kirjoitti...

Jeps, mulle tuli meiliin kerran tarjous jostain jutusta että haluanko näytteitä ja siinä oli että aiheesta ei ole pakko kirjoittaaa blogissa. No tuote oli joku mikä ei kiinnostanut niin en vastannu siihen mitään..

Mainoksista..no siis googlen mainoksia ei ainakaan kannattas laittaa, en ainakaa ite haluaisi että mun blogin kautta joku lukija päätyis ties minne sivustoille. Google kun ei tarkista mitä ne on, viruspaikkoja tyynni kaikki suunnilleen.

Sitten taas yks lemppariblogeistani on ärsyttävää katottavaa nykysin kun on ilmestyny joka postauksen jälkee iso välkkyvä ikean mainos, hmm..häiritsevää jotenkin. Mä ainakin haluun pitää oman blogini esteettisestikin kauniina..ei mitää välkytivälkyti mainoksia kiitos.

Olen mainostanu omasta aloitteestani joitain tuotteita ja firmoja blogissani ilman että kukaa on pyytäny tai ottanu yhteyttä. Tämnmöset omat kokemukset ja rehelliset mielipiteet on mielestäni mukavaa luettavaa blogeissa.

 
29. toukokuuta 2010 klo 15.48 , Blogger Heli kirjoitti...

Mä taidan olla kotoisin jostain keskiajalta kun en ole ihan oikeesti edes tienny että on olemassa tollasia sponsoroituja blogeja!!! Se fairy-juttu oli eka enkä sitäkään tajunnut ennen kuin joku siellä suivaantuneena kommentoi että mitenkä tylsää kun kiva blogi on tuollaseen alkanu...???? Äh, olen vähän out tästä nykyajasta... =D Ehkä ihan hyvä niin!!

Tosi mielenkiintoista on ollut lukea näitä kommentteja! Nyt olen paaaaljon viisaampi tämänkin asian suhteen. =)

 
31. toukokuuta 2010 klo 11.29 , Blogger Satu kirjoitti...

Katseeni nauliutui tuohon asuun. Ikivanha unipyjamani olisi siis nyt mitä kuuminta hottia. Täytyy yllyttää lasta, joskos hän intoutuisi pukeutumaan siihen :P

Kiitos mukavasta blogistasi, olen aikojen saatossa viettänyt tuokion jos toisenkin lukiessani ja kauniita kuviasi ihaillessani.

 
2. kesäkuuta 2010 klo 15.00 , Blogger May kirjoitti...

Hei!

Luen sinua aktiivisesti, mutta yleensä taustalla harmailen :) Nyt sytyin kirjoittamaan, juttusi oli mielenkiintoinen!

Mainosta ja markkinoi rohkeasti tuotteita mitkä ovat sinun näköisiäsi. Ehdota itse rohkeasti yhteistyötä esim niiden vaatemerkkien kanssa, joiden vaatteita tai asusteita ostat itse täysihintaisina. Ainakin alennusta minä pyytäisin ja ihan ujostelematta ;)

En usko, että sun lukijakunta vähenee, päinvastoin. Sä pidät kaunista ja koskettavaa blogia. Osaat varmasti myös kertoa tuotekokemuksia silloin tällöin lukijoita ärsyttämättä. Ja sitä paitsi, sinähän mainostat jo! Joka kerta kun mainitset vaatteen merkin, niin mietipä kuinka moni sen lukee. Minäkin olen tsekannut muutaman vaatesivuston, koska merkin vaate on näyttänyt hyvältä sun päällä.

Ja muistathan, että sinä käytät aikaasi tämän kirjoittamiseen. Miksei se voisi olla työaikaa?

Toivotan sinulle kaikkea hyvää! Ja ennen kaikkea rohkeutta olla kaupallinen ;) Ihanaa kesää!

 

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu